Saját KB bal
Saját KB jobb

Chia puding kedvenceinknek – Lickimatre is tehető!

A chia mag, más néven aztékzsályamag, nem csak humán szuperélelmiszer. Kutyáink számára is számos egészségügyi előnnyel járhat, ha alkalmanként fogyasztanak egy keveset. A chia magot Kr. e. 2600-ban az aztékok már mint ősi terményt termesztették. A maják és az aztékok isteni növénynek tartották, mivel növelte az állóképességet és a teherbírást. Olaját is felhasználták kenőcsökben, illetve a szent szertartások kelléke volt.

Gazdag omega-3-zsírsavban, amely fontos az immunrendszer, a bőr és az ízületek egészsége szempontjából. Bár fontos tudni, hogy a chia magban található alfa-linolénsav nem a kutyák számára legjobban hasznosítható omega-3-zsírsav, így nem fedezi a szükséges mennyiséget. A chia mag ezen kívül tele van rosttal, ami segít kiegyensúlyozni az emésztést, illetve elsőrangó kalcium, vas és magnézium forrás.

Az alábbi puding pedig rendkívül egyszerűen elkészíthető, nem kell hozzá konyhaművésznek lenni. Ráadásul tele van egészséges hozzávalókkal. Tehetjük szilikon formába vagy kenhetjünk a Lickimatre is, így az egészség mellett a mentális stimulációhoz is hozzájárulunk.

Hozzávalók:

chia mag

kókusztej

áfonya

egy kevés mogyoróvaj (adalékmentes!)

Elkészítés:

A chia mag csomagolásán leírt módon áztassunk be 1-2 evőkanálnyit kókusztejbe. Célszerű egy kicsit hígabb pudingot készíteni.

A kész pudingba keverjünk bele egy teáskanál mogyoróvajat és pár szem felezett áfonyát.

A pudingot kenhetjük Lickimatre, de szilkonformába töltve és lefagyasztva remekül porciózható nasit kapunk.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: Dog’s Naturally Magazine; https://lickimat.com/pages/start-recipes; Kép: Photo by Goochie Poochie Grooming from Pexels
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...