Saját KB bal
Saját KB jobb

Méhpempővel a betegségek ellen

Sokat hallottunk már a méhpempő áldásos hatásairól. Legyen szó bármilyen, a méhek által előállított anyagról, annak biztosan van valamilyen pozitív hatása az egészségünkre nézve. Ezek a szorgos kis rovarok mindig tartogatnak valamit a számunkra. 

Generációról generációra száll a tudás

Magyarországon számos méhészet van. Ezek nélkül a vállalkozások nélkül nem juthatnánk olyan értékes fogyasztási cikkekhez, mint a méz, a propolisz vagy a virágpor. Ez a nagy szakértelmet követelő hivatás általában generációról generációra száll. Nagyon fontos a méhállomány megfelelő gondviselése, mivel nagyon érzékenyek a különböző környezeti veszélyekre. Célszerű 2-3 hetente átnézni és kitakarítani a családokat.

A méhészek között akad olyan is, akinek akár 150 méhcsaládról is gondoskodnia kell, emellett bizonyos időszakokban napi 2-5 méhszúrás is átlagosnak számít. A nem megfelelő öltözék elengedhetetlen a pergetéshez, máskülönben akár 130 méhcsípést is bezsebelhetnek a gazdák egy nap alatt. A fáradságos munka azonban meghozza a gyümölcsét, ezek által a szárnyas rovarok által elkészített termékek igazi csodaszernek számítanak.

Méhpempő, mint csodaszer

A méhpempő alapvetően a fiatal dolgozó méhek garatmirigy-váladéka. A Bodó Méhészet kínálatában kapható méhpempő hazai gazdaságból származik. Tiszta változata a királynő táplálására szolgál. Ez az anyag szénhidrátokban és fehérjékben gazdag, magas B-vitamin tartalommal rendelkezik, valamint magnézium és kalcium is megtalálható benne. Számos nyomelem is jelen van a méhpempőben, ilyen a szelén, a vas és a cink is; továbbá antibakteriális és abiotikus tulajdonságokkal rendelkezik. Külsőleg is használható, normalizálja a faggyúmirigyek működését, segíti a bőr nyomtalan és gyors hegesedését. Bőrfiatalító hatásáról ismert, számos kozmetikum adalékanyaga. 

Belsőleg az ajánlott napi adag 1 gramm, amit lehetőleg étkezés előtt kell elfogyasztani. Többen is beszámoltak már a meddőség elleni hatásáról, akik a termék fogyasztása után természetes úton estek teherbe.

Vágjunk bele a kúrába

A méhpempő ugyan nem számít gyógyszernek, de kimondottan jó hatással van az emberi szervezetre. Egy olyan anyagról beszélünk, amely több mint 150 biológiailag aktív összetevőt tartalmaz, szintetikusan nem előállítható. A méhpempőben a természetben előforduló, mind a 22 aminosavat kimutatták, amelyeknek egy részét a szervezetünk nem képes előállítani. Növeli a teljesítőképességet, felveszi a harcot a fertőzések ellen, és a menstruációs zavarokat is képes kordában tartani.

Az életben egyszer mindenkinek érdemes kipróbálnia egy ilyen kúrát, hogy megtapasztalja ennek a méhek által előállított anyagnak a csodálatos erejét. Mindannyian küzdünk olyan betegséggel vagy kellemetlenséggel, amelyre jó hatással lehet ez a szer.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...