Saját KB bal
Saját KB jobb

Alkalmi ruhák 6-9 hónapos babáknak

Bizony, már egy 6-9 hós babának is csinosnak és elegánsnak kell lennie bizonyos eseményeken. Esküvőre, keresztelőre vagy egyéb eseményre például a kisbabák számára is be kell szerezni ezeket a ruhákat. 

Alkalmi ruha esküvőre, keresztelőre

Sok újdonsült szülő gondolja azt, hogy a kisfiúk öltöztetése egyszerűbb, mint a lányoké. Kétségtelen, hogy a kislány ruhák tekintetében sokkal nagyobb a választék, ám manapság már a kis pasik számára is divatosabbnál divatosabb, cukibbnál cukibb darabokat gyártanak.

A kisfiúk alkalmi ruhákat és elegáns szetteket viselve ugyanolyan elragadóak lehetnek, mint a kislányok. A legkisebbeknek esküvőre vagy keresztelőre nem érdemes különálló darabokat, vagyis inget, nadrágot és zakót vásárolni. Sokkal egyszerűbb és kényelmesebb is számukra, ha komplett szetteket adunk rájuk. Meleg időben rövidujjú, télen pedig hosszú ujjú ruhát adjunk a kicsikre.

Az alkalmi ruhák általában csak egyszer kerülnek felvételre, hiszen mire egy újabb alkalom adódna, már ki is növi a kicsi, és nagyobb méretet kell vásárolni számára. Épp ezért nem szükséges túl sokat költeni egy-egy öltözékre, ajánlott inkább használtan beszerezni az alkalmi felszereléseket és kiegészítőket.

A babaruhák jellemzői

Az alkalmi ruhák esetében is fontos azonban, hogy az ilyen apró teremtéseknek kényelmesek legyenek. Érdemes tartózkodni a műszálas anyagból készült termékek vásárlásától, ezekben ugyanis a baba könnyen megizzadhat, és a bőre sem szellőzik benne megfelelően. Az alkalmi ruhák kiválasztása során is döntsünk a pamutból készült, természetes anyagú termékek mellett. Ezekben a baba szívesen tartózkodik majd, és kevésbé lesz nyűgös egy kimerítő esemény alatt. 

Az egybevarrt, ünnepélyes szettek is hátul vagy elöl patentosak, így a babákra könnyedén és problémamentesen adhatók fel. A gyors és hatékony peluscsere érdekében a lábak között is patent van. A különálló részekből álló alkalmi szettek nadrágból, kisingből, felsőrészből és/vagy mellényből állnak. A még járni nem tudó, kúszó-mászó babáknak nem túl előnyösek, mert hamar szabadon maradhat a derekuk és könnyen megfázhatnak. Bizonyos elegánsabb anyagok azonban határozottan jobban mutatnak az ilyen ruhák alkotóelemeként.

Mindig az adott eseménytől, annak színvilágától és stílusától, továbbá a baba személyiségétől függ az, hogy pontosan milyen alkalmi szerelést válasszunk neki. Mivel a kicsik esetében a legtöbb ruha gyorsan bekoszolódik, érdemes rögtön két garnitúrát vásárolni a termékekből. Az apróságoknak valójában teljesen mindegy, a stílus és a megjelenés inkább a szülőknek fontos. Bármilyen elegáns is azonban egy ünnepség, a baba igényeit kell szem előtt tartani. A kényelem, a jó szellőzés és a természetes anyagok a legfontosabb szempontok, amelyeket a vásárlás során minden esetben mérlegelni kell.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...