Saját KB bal
Saját KB jobb

Mit érdemes tudni a vegyes konténer díjszabásáról?

A hulladékfeldolgozó üzemek alternatívái napjainkban szinte határtalanok. Mielőtt azonban megrendelnénk egy ilyen szolgáltatást, mindenképpen érdemes telefonon vagy e-mailben tájékozódni az adott vállalat ügyfélszolgálati osztályán a lehetséges árakról és az egyedi igények kielégítésének lehetőségeiről.

A hulladék különválogatása

Vannak olyan konténertársaságok, amelyek nemcsak feldolgozzák, hanem külön is válogatják a hulladékot. A különválogatás munkafolyamata során a sittfajtákat jól elkülönítik egymástól. A hulladékot először berakják a szemétkosarakba. Mielőtt azonban a hulladék bekerülne a szemétkosarakba, az egybeöntött sittet mindenekelőtt leválasztják, majd különszortírozzák. 

Ezzel lehetőséget teremtenek arra, hogy jóval alacsonyabb árakon rendelhessük meg a hulladék elszállítását, mint máshol. A vegyes rakodású konténeres sittszállítással ugyanis jelentős mennyiségű pénzt takaríthatunk meg, nem beszélve az erőbefektetés és az idő minimumra csökkentéséről. Ehhez kínál kiváló ajánlatokat a Konténer rendelés vállalat, amelynek a weboldalán mindenképp érdemes szétnéznünk.

A sittszállítás árának alakulása

A legtöbb társaság általában m3 szerint határozza meg a díjszabást. Léteznek 3, 4, 5, 6 vagy akár 8 m3-es sittes vegyes konténer méretek. Általánosságban elmondható, hogy a 8 m3-es konténerek jóval költség- és időhatékonyabbak, mint például a 3 m3-es konténerek. Elvégre, ha nagyobb mennyiségű hulladékot szeretnék elszállíttatni, érdemes nagyobb űrtartalmú konténert rendelnünk. 

Az árajánlat azonban nemcsak a konténer nagyságának függvényében, hanem egy adott településen – például Budapesten – belül kerületenként is változhat. Ugyanez elmondható Magyarország többi helységéről is. Ezeknél akár egy adott településen belül, akár két település összehasonlításának viszonylatában is különbözhet a díjszabás.

A szemétszállítás egyéb költségei

A megadott árak az esetek többségében mindent magukba foglalnak. Egyaránt tartalmazzák tehát a rakodási díjat, az üzemanyag költséget és az útdíjat is. Nekünk tehát semmiért sem kell pluszban fizetnünk. Ez alól csak az képezhet kivételt, ha területfoglalási engedélyre van szükség. A területfoglalási engedély díját általában a meghirdetett áron felül számlázzák ki.

A legtöbb üzem az árakat túlnyomórészt nettóban adja meg. Értelemszerűen itt is lehetnek kivételt képező konténertársaságok, amelyek bruttóban hirdetik a szolgáltatásaikat. Ez utóbbi eset azonban nem gyakori, így mindig pontosan tudhatjuk, mire számíthatunk. 

A díjszabás változhat

Arra azonban mindenképpen érdemes odafigyelnünk, hogy az árakat tekintve a vállalatok jellemzően fenntartják maguknak a változtatás jogát. Az árajánlatok javarészt tájékoztató jellegűek. Ezt pedig javasolt észben tartani, hiszen ha megfeledkezünk róla, könnyen előfordulhat, hogy meglepetés ér bennünket.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...