Saját KB bal
Saját KB jobb

Sokak álma egy valódi bárszekrény otthonra, de hogyan tehetnénk biztonságossá?

A biztonság alapvető szempont, ha az otthonunkról van szó, és egyáltalán nem elég, ha csak a kintről fenyegető veszélyekkel, például betörőkkel számolunk. 

A biztonsághoz szorosan hozzátartozik az is, hogy azokat a dolgokat, amelyek veszélyt jelenthetnek bármely családtag számára, megfelelő módon elzárjuk.

Milyen dolgokat érdemes elzárni?

Arra a kérdésre, hogy egyáltalán milyen dolgokat érdemes elzárni, nagyon sokféle válasz létezik. Hiszen vannak olyan tárgyak, amelyeket muszáj elkülöníteni, ilyenek lehetnek például a fegyverek, amelyeknek az aktuális szabályozásoknak megfelelően fegyverszekrénybe kell kerülniük. 

Természetesen olyan holmik is akadnak, amelyek eltulajdonítását szeretnénk még a többi tulajdonunkhoz képest is megnehezíteni az esetleges illetéktelen behatolók számára. Ilyenek lehetnek például az ékszereink vagy különféle pótolhatatlan tárgyaink, de az otthon tartott készpénzt is érdemes biztonságban elhelyezni. 

Elsősorban a gyermekek védelme érdekében érdemes gondoskodnunk a gyógyszerek, valamint a különféle vegyszerek biztonságos tárolásáról is. 

Az alkohol esetében is érdemes arra gondolni, hogy megfelelő mértékű biztonságban tudjuk, az esetleges balesetek vagy más problémák megelőzésének érdekében.

Mi jelenti a megfelelő megoldást?

Ha az otthonunk biztonságáról a fentiek szerint szeretnénk gondoskodni, akkor az 1kulcs.hu bútorzárai között érdemes megoldás után kutatnunk. Ezek között nemcsak a különféle bútorokhoz szükséges zárakat találjuk meg, hanem az összes vasalatot és más kiegészítőt is, amely a bútorzárak kapcsán felmerülhet.

Miért jó a bárszekrény otthonra?

Ha otthon is van egy zárható bárszekrényünk, amelybe kedvenc italainkat elhelyezhetjük, akkor onnantól kezdve meg is van a saját kis szórakoztató-központunk, amelyet barátainkkal, családtagjainkkal vagy éppen a kedvesünkkel bármikor kedvünkre élvezhetünk. 

A bútorzárnak köszönhetően pedig sem attól nem kell tartanunk, hogy a gyerekeink hozzáférnek majd a nedűkhöz, sem attól, hogy olyanok kortyolgatják el az italokat, akiknek nem szántunk belőlük.

Milyen bárszekrényt érdemes választani?

A bárszekrényekre is igaz, hogy az ízlések és pofonok igen sokfélék lehetnek. Kezdve az egyszerűbb szekrényektől, folytatva a hatalmas pultokig, a bárszekrényeknek számtalan változata létezik, amelyek remekül passzolhatnak az otthonodba. 

Természetesen aszerint érdemes választani, hogy a meglévő vagy pótolható bútorzáron kívül a szekrény stílusa is megfelelő legyen abba a térbe, amelybe szánjuk, s ehhez hasonlóan a méretek alapján is érdemes megfontoltan keresgélni, hisz ideálisan nem uralja az egész nappalit a bár.

Az ízlés, a meglévő enteriőr, valamint az adott szoba méretei lehetnek tehát a mérvadóak, döntő szempontok, természetesen a megfelelő biztonsággal karöltve.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...