Saját KB bal
Saját KB jobb

Kik választják inkább a kádparavánt zuhanyfüggöny helyett?

A legtöbb háztartásban nem találkozunk egyszerre zuhanykabinnal és káddal, így sok esetben, ahol kád van a fürdőszobában, ott oldják meg a gyors tusolásokat is. Ilyenkor, ha nincs valamilyen megoldás a kifröccsenő víz felfogására, bizony tele lesz tócsákkal a környezet.

Ugyanez a helyzet, amikor minden egyes családtag fürdőzése után csúszkálunk a burkolaton. Hiába mossuk fel mindig a csempéket, arra sokat kellene várni, hogy teljesen felszáradjon, főleg a téli hónapokban. Mi akkor a megoldás?

A fürdőszoba tisztán tartása

Nemcsak a lefolyó, szerteömlő víz jelentheti a problémát, persze már önmagában ez is megnehezíti a mindennapokat. Oda kell figyelni, hogyha nincs rendszeresen kiszárítva a fürdőszoba, akkor elindul a nemkívánatos penészedési folyamat.

A fürdőszoba állandó takarítása már önmagában is megterhelő lehet, főleg az idősebb korosztálynak, hát még, ha a kezdődő fekete foltokkal is meg kell küzdeni. Arról nem is beszélve, hogy egy tiszta, száraz fürdőszoba mennyivel esztétikusabb látványt nyújt.

Zuhanyfüggöny vagy kádparaván?

Sokan a zuhanyfülkét vagy a kádat zuhanyfüggönnyel választják le, ezzel gátat szabva a kizúduló vízsugárnak. Ez is egy jó megoldást jelenthet, számos vízlepergető, nem gyűrődő anyagú függöny kapható, szebbnél szebb színekben, és a rudak hozzáigazíthatók a kád vagy a zuhanykabin alakjához.

Viszont tisztában kell azzal lennünk, hogy a zuhanyfüggönyöket igen hamar le kell cserélni, mert a szappanos, tusfürdős víz, a baktériumok hamar megtelepszenek rajta, bármennyire is óvjuk és tisztogatjuk.

A legideálisabb megoldás a kádparaván. A kádnak arra a részére állítjuk, ahol a legtöbbször zuhanyozunk, így lezárjuk a kiömlő víz útját. A Gemini-Duo webáruházban többféle típusú kádparavánból válogathatsz, érdemes körülnézni a kínálatban.

Ha mégis zuhanyfüggöny mellett döntesz, azokból is széles választékot találsz náluk. Viszont figyelj oda, hogy a függönyöd színe harmonizáljon a csempével, padlóburkolattal és egyéb kiegészítőkkel, mert az élénk színű zuhanyfüggöny csökkenti a tágas térérzetet.

A kádparavánok fajtái

Attól függően, hogy a kád mekkora részét szeretnénk eltakarni, választhatunk az egy- vagy kétrészes kádparavánokból. Előfordul, hogy valakinek elegendő az egyrészes változat vagy azért erre van szüksége, mert ülőkádja van. A kétrészes típusnál az egyik elem fixen rögzített, a másik pedig csuklóajtóként funkcionál.

A tolóajtós megoldás különösen hasznos egy többgyermekes családban, ahol így nem kell egyfolytában a felmosással kínlódni.

A kádparavánok már vízlepergető felülettel készülnek, így nem igényelnek különösebb tisztítást. Alig észrevehetőek, és esztétikus külsőt kölcsönöznek a fürdőkádnak. Irányuk is tetszőlegesen választható, és léteznek olyan típusok, amelyek kihajthatók, amikor nincs rájuk szükség, így semmi helyet nem foglalnak el.

Ha még több információt szeretnél megtudni a kádparavánokról és egyéb fürdőszobai kiegészítőkről, nézz szét a Gemini-Duo honlapján!

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...