Saját KB bal
Saját KB jobb

3 tipp, hogy gyermeked az iskolában is egészségesen táplálkozzon

Sajnos a mai gyerekek többsége roppant egészségtelen étrendet folytat, nem csoda, hogy egyre többeknél okoz problémát az elhízás, a cukorbetegség, vagy éppen a vitaminhiány. 

Bár az iskolában nem lehetsz a gyermeked mellett, arról viszont gondoskodhatsz, hogy a tanítási idő alatt is kiegyensúlyozottan táplálkozzon.

Egészséges reggeli 

A legtöbb diák az iskolába menet még útba ejti a legközelebbi pékséget vagy kisboltot, hisz nem jó érzés korgó gyomorral végigülni az első órát. 

Ezért a napot péksüteményekkel, cukros üdítőkkel, netán energiaitallal indítják, ami egy darabig valóban laktat, azonban a vércukorszint hirtelen emelkedését, majd leesését okozzák, ami miatt a gyerekek hamar fáradtnak és dekoncentráltnak érzik magukat.

Ezért az első és legfontosabb dolog az, hogy soha ne maradjon el a tápláló reggeli. Amennyi ideig a gyerek a boltban válogat és sorban áll a pénztárnál, annyi idő alatt otthon is bekaphat pár falatot. 

Amíg csemetéd készülődik, dobj össze neki valamilyen finom, egészséges reggelit, például granolát tejjel, zabkását, natúr joghurtot gyümölcsökkel, vagy egy szendvicset! 

Ha végképpen nincs idő a reggelire, akkor csomagold el neki, azzal a kéréssel, hogy még a tanítás kezdete előtt fogyassza el. 

Folyadékpótlás napközben

Habár a szomjúság enyhítésére a víz a legalkalmasabb, a gyerekek többsége azonban nem szereti, inkább iszik energiaitalt, kólát, kevésbé rossz esetben gyümölcslevet. A bolti gyümölcslevek azonban tele vannak hozzáadott cukorral és egyéb adalékanyagokkal, így hiába tűnnek egészségesnek, valójában egyáltalán nem azok.

A házilag készült változat viszont annál inkább. Válogasd össze gyermeked kedvenc zöldségeit és gyümölcseit, majd készíts belőlük ízletes turmixokat! Ezek az italok valóban teli vannak vitaminokkal és ásványi anyagokkal, valamint sokkal finomabbak és tényleg 100% gyümölcsöt tartalmaznak.

A kész turmixokat adagold a Komforte.hu oldalán kapható újratölthető tasakokba! A Squiz tasakok tökéletesek turmixok, ivójoghurtok, gyümölcslevek tárolására. A gyerek egyszerűen el tudja kortyolgatni a tartalmukat, az üres tasakok pedig elmosás után újra használhatóak. Így nemcsak egészséges, hanem környezettudatos megoldást is nyújtanak egyben.

Laktató, vitamindús tízórai

Az iskolai büfék kínálata legtöbbször minden, csak nem egészséges. Chips, csoki, péksütemény, melegszendvics, hamburger, hot-dog, és még sorolhatnánk a sort. Persze néhol kapható gyümölcs vagy saláta is, de a diákok körében többnyire nem ezek a legkelendőbbek.

Ahhoz, hogy gyermeked ne a büfé kínálatától függjön, csomagolj neki bőséges, laktató, finom tízórait egészséges élelmiszerekből! A lehetőségek tárháza végtelen, wrap zöldségekkel és csirkemellel, zöldséghasábok mártogatóssal, gyümölcssaláta, szendvics teljes kiőrlésű zsemléből, zöldségekkel, csirkemellsonkával, házi müzliszelet, zabkeksz, és így tovább. Minden csak rajtad múlik.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...