Saját KB bal
Saját KB jobb

Megjelent Dr. Jane Goodall új könyve, a Book of Hope

Dr. Goodall reméli, hogy a Book of Hope reményt adhat a nehéz időkben.

„Sokan mondják, hogy a könyvem nem is jöhetett volna jobbkor.”- nyilatkozta Dr. Jane Goodall legújabb könyve, a Book of Hope megjelenése kapcsán. Ezzel bátran egyetérthetünk. A Book of Hope, a Remény Könyve, ugyanis éppen akkor érkezett, amikor sokan kétségbeesettek, a helyzetük reménytelenné vált, a pandémia okozta kilátástalanság pedig áthatja a hétköznapokat.

dr goodall remény könyve
Kép: Jane Goodall Intézet, janegoodall.hu

Ebben a helyzetben kell a remény. Kell, hogy higgyük, hogy a klímakatasztrófát meg lehet állítani. Kell, hogy merjünk változtatni a szokásainkon. És kell, hogy elhiggyük, hogy képesek vagyunk tenni, segítséget nyújtani és kiállni. Dr. Goodall a Remény nagykövete. Szerinte a remény nem reménykedés, hanem tett. A remény elhatározást szül, ösztönöz és segít, hogy mindig megtaláljuk a jó megoldást.

A Remény Könyve olyan kérdésekben segít, mint például:

Hogyan őrizzük meg a reményt? Hogyan ébresszük fel a reményt a következő generációban?

A Book of Hope társszerzője az a Douglas Abrams, akihez a Book of Joy, a magyarul is nagy sikert aratott Az öröm könyve című mű fűződik. A közös műtől tehát inkább várhatunk gyakorlati, a hétköznapokban is jól használható kézikönyvet, mintsem elmélkedést a jövő kilátástalanságáról. Dr. Goodall karizmatikus személyisége és életútja a garancia arra, hogy hiteles és bevált segítséget kaphatunk.

Természetesen kötelező minden Jane rajongónak, azoknak is, akik olvasták a Reasons for Hope-ot. Bár a témából adódóan van némi átfedés, korántsem egy „remake”-ről van szó. Mondjuk annyi közös bennük, hogy Dr. Goodall mindent átható optimizmusa és szerény, de megalkuvást nem tűrő lénye sugárzik belőlük.

„Talán a leggyakrabban azt kérdezik tőlem: Valóban hiszed, hogy van még a világunk számára remény? A gyerekeink és unokáink jövőjére? És erre teljes szívemből „igen”-nel tudok felelni.” —Jane Goodall


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás és kép: http://www.janegoodall.hu/hope-a-remeny-konyve-2021; Kép: Photo by Ron Lach from Pexels
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...