Saját KB bal
Saját KB jobb

Csillogás az otthonodban is a glamour stílussal!

Lenyűgöz a hollywoodi sztárok otthonainak eleganciája? Ha szereted a kifinomult, elegáns és ragyogó dolgokat, akkor a glamour stílus jegyei különösen tetszeni fognak neked. Kápráztasd el ezzel az ízléses irányzattal a hozzád érkező vendégeket és tedd csillogóvá a hétköznapokat is. A DODO csapata most bemutatja, hogy milyen anyagok, színek és bútorok felé indulj, ha a glamour stílus megteremtése a cél.

Honnan jön a glamour kifejezés?

Eredetileg a fényképész szakma használta a glamour szót, ami ragyogást, csillogást jelent. Azt a műfajt nevezik így, amikor a modellek szépségét bravúros megvilágítással, izgalmas sminkkel, retusálással emelik ki. Az utóbbi években a lakberendezésben is előtérbe került, hiszen a stílus alapvető elemei a fémes kiegészítők, amelyek most nagyon trendinek is számítanak.

Anyaghasználat a glamour jegyében

A glamour stílus előszeretettel használ pazar, impozáns hatást keltő elemeket, mint amilyenek a strasszok, rojtok, selymek vagy éppen a szőrmék, tollak. A bársony nagyon kedvelt anyaga, de egy hagyományos szövet nappali bútort is szemet gyönyörködtetővé tudsz varázsolni a megfelelő kiegészítőkkel. Mivel ez a stílus gyakran használ fémet, így arany vagy ezüst fonalas párnákkal, takarókkal is dekorálhatsz.

Ebben az irányzatban kiemelt helyet kapnak a finoman kidolgozott dekoratív üveg vagy kristály darabok. Lehet ez egy nagyobb váza vagy egy kisebb dísztárgy, a lényeg, hogy csillogjanak és harmóniában legyenek egymással.

A már említett bársony bútorokkal csak tovább fokozhatod ezt a hangulatot, ugyanis garantáltan a nappalid fénypontja lesz egy tökéletes bársony fotel, amit a DODO webáruházban biztosan megtalálsz majd!

Lenyűgöző színvilág

A glamour stílus alapvetően kerüli a harsány, élénk színeket. Többnyire a fehér, a fekete, a szürke dominál, ezeket pedig pasztell árnyalatokkal egészítik ki. A fémek jelenléte nemcsak anyagában, hanem színekben is visszaköszön, ezért nagy mértékben alkalmazható az ezüst, az arany vagy a rosé gold is.

Ha nem tudsz lemondani az élénk színekről, akkor válassz egy hangsúlyos árnyalatot, ami legfeljebb egy-egy elemen mutatkozik meg, és majd kiegészítőkkel optimalizálhatod az összképet.

Minták

A minták megjelenésében igen nagyvonalú ez az irányzat. Lényegében bármilyen mintát választhatsz, ami harmonizál a bútorokkal. A modern glamour otthon kialakításához bátran használhatsz geometriai formákat, vagy ha merészebb vagy, akkor a leopárd vagy a zebra minta alkalmazása is belefér. 

Játék a fénnyel

A fényűző eleganciához legtöbbször hatalmas tér és nagy méretű ablakok társulnak. Ha nem vagy olyan szerencsés, hogy rendelkezz ezekkel, mégsem szeretnél lemondani a glamour stílusról, akkor is van megoldás!

Ebben az esetben vásárolj néhány nagyobb tükröt, sőt nyugodtan tehetsz minden helyiségbe egyet. A tükrök optikailag is nagyítják a teret, emellett pedig az év minden napján élvezheted a fények káprázatos játékát.Ezek után már csak a megfelelően kialakított és megtervezett világítást kell kialakítanod, mely csak erősíti majd a tükrök szerepét.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...