Saját KB bal
Saját KB jobb

Fogyj intenzíven az MCT olaj alkalmazása mellett

Nem csak az új év kezdetén, hanem az életünk során akár több alkalommal is eljön az elhatározás azon pillanata, amikor eldöntjük, hogy attól kezdve egészségesebben élünk majd, vagy hogy úgy határozunk, hogy diétaba kezdünk, és leadunk pár kilót.

Ilyenkor feltétlenül jó, ha az ember eszébe jut a jótékony hatású MCT olaj, ami segítheti a frissen kialakult törekvés teljesülését.

Ezért jó az MCT olaj alkalmazása a diétás napokon

A mai ember már tudatosan áll általában szinte mindenhez, és hosszas kutakodást és információszerzést követően cselekszik. Sokak a diéta megkezdése előtt is hosszabb utánaolvasást követően alakítják ki azt az előzetes tervet, hogy mit építhetnek be étrendjükbe. Bármelyik irányelvet is követi ilyenkor valaki, abban talán minden fogyókúrázó egyetért, hogy a természetességre jó törekedni, és a mesterséges, adalékanyagoktól mentes, egészséges ételekkel kell a csökkentett enregiamennyiséget bevinni szervezetbe.

Az MCT olaj fogyasztása összességében egy jó dolog a fogyókúrás napokon több szempontból is, de első körben azt érdemes leszögezni, hogy maga az olaj egy növényekből kivont és növényi hordozóanyagot tartalmazó készítmény, ami tiszta, és amit növényi származása miatt még akár a vegán és különböző érzékenységgel és allergiával együtt élő emberek is fogyaszthatnak. De mi is ez az anyag, és miben segít bennünket egy esetleges fogyókúra során?

Az MCT közepes láncú, íztelen, szagtalan zsírsavként – szinte észrevétlenül – az étrendbe beilleszthető anyag, amely segíti a szervezet működését anélkül, hogy a bevitt plusz energiaként újabb zsírréteget alakítana ki a szervezetben. Ha te is szeretnéd kipróbálni a fogyókúrád során azt, hogy mennyiben támogatja annak folyamatát az MCT olaj, nézz körül a svájci gyártó Marry Jane oldalán a minőségi termékkínálatért.

Ezért jó energiaforrás az MCT olaj

Az MCT fogyasztásának nagy előnye, hogy az alkalmazásával nem kell olyan olajokat vagy állati zsiradékot fogyasztani az egészséges élethez, ami amúgy szükséges a szervezet kiegyensúlyozott működéséhez. Az MCT nem rakódik le, hanem akár azonnali energiaforrásként felhasználva hasznosíthatja a szervezet.

Táplálékkiegészítőként segíti a ketózis folyamatát, illetve ahhoz is hozzásegítheti az embert, hogy az étkezések során előbb teltségérzete legyen, így kevesebb ételt fog alapból elfogyasztani. Nem véletlen, hogy emiatt a testépítők, sportolók és diétázók egyaránt szívesen alkalmazzák ezt a növényi csodaszert.

Természetesen fontos még az MCT olajak fogyasztása során arra is gondolni, hogy bár támogatja a fogyókúra folyamatát, és segíti a táplálkozással kapcsolatos egyensúly felállítását, de több hasznos tulajdonságát tekintve a szervezet egészséges működését más módon is támogatja. Gondoljunk csak az antibakteriális tulajdonságára, amivel a gyomor stabil működéséhez járul hozzá, vagy akár ásványianyag- és a vitamintartalmának köszönhető, testnek adott támogatását is érdemes kiemelni.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...