Saját KB bal
Saját KB jobb

Rumkülönlegességek karácsonyi ajándéknak

Karácsonyi ajándékok keresése az aktuális feladat olyan családtag vagy barát részére, aki a rumkülönlegességek nagy hódolója? Akkor ez a bejegyzés hathatós segítségnek bizonyulhat a választáshoz.

Szám szerint öt olyan rumváltozatot fogunk megmutatni, amelyek egytől egyig nagyszerű karácsonyi meglepetésnek bizonyulhatnak, köszönhetően a speciális sajátosságaiknak és egyedi karaktereknek.

Gosling’s Black Seal Dark Bermuda rum

Ez a fenséges, melaszosan áradó rum mindenképp felkívánkozott a rögtönzött karácsonyi ajándékok listájára. Már a rendkívül sötét színe is sokat sejtet annak kapcsán, hogy korántsem hétköznapi italról van szó.

Bőven rejtőzik benne potenciál, hiszen fantasztikus koktélokat lehet kreálni a felhasználásán keresztül. Elég csak megemlíteni a Bermuda Coffee-t, a Ginger Gale-t, vagy például Zombie-t, amelyek az ünnepek alatt is nagyszerű élményt kínálhatnak.

Olyan barátok és családtagok számára lehet örömteli ajándék, akik különösen szeretik a temperamentumos ízeket.

Plantation Gran Anejo Guatemala & Belize rum

Belize és Guatemala két szomszédos cukornádtermelő ország áldásos tevékenységének hála születhetett meg az iDrinks weboldalán is beszerezhető rumkülönlegesség. Vagyis két különböző aromakincs egyesül benne, amit speciális hordós érlelés tesz tökéletessé.

A Karibi-térségből származó dark rum szintén nagyszerű ajándék ötletnek bizonyulhat, hiszen a kifejezetten gazdag illatában a sherry, valamint a sült fűszerek egyaránt markánsan jelen vannak.

Pampero Aniversario Anejo Rum

Nincs az a rumkedvelő, aki ne fogadna kitörő lelkesedéssel egy ilyesfajta ajándékot. Pláne a cukornádmelaszból komponált, mély, melaszos jegyekkel táncoló dark rum gazdag borostyánsárga színekben gyönyörködve, ünnepi hangulatban.

No és persze ott van még a rum fenomenális illata, amelyből kecsesen bomlanak ki a barna cukor aromái, megbolondítva a fahéj fuvallatával, valamint a vanília és a szerecsendió sziporkázó fűszeres áramlataival.

Quorhum 12 Years Rum

A napfényes, festői szépségű Dominika területéről származó rum messzemenőkig elegáns ajándék. Az ital szemet gyönyörködtető dobozban, ragyogó üvegben csalhat mosolyt az ajándékozott fél arcára.

Azt követően persze, hogy a párlat 12 évig pihent, méghozzá egy korábban Bourbont tartalmazó tölgyfában.

Diplomatico Reserva Exclusiva 12 Years rum

Természetesen a rumok királya sem maradhatott ki a listáról, amely egyenesen Venezuelából költözhet idén a becsomagolt karácsonyi ajándékok közé, majd pohárba töltve édeskésen, borostyánsárga színben pompázva gyönyörködtet.

Ahogy arra a név is hűen utal, valóban diplomatikusan bánik az aromákkal, a tölgyfa hordóban való érlelés pedig fantasztikus hatást gyakorol a minőségére.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...