Saját KB bal
Saját KB jobb

Autóápolás kíméletesen: bogár- és kátrányoldók használata

Az autó külső karbantartása és tisztítása sok időt vehet igénybe, de megfelelő bogár- és kátrányoldók segítségével megkönnyítheted a dolgod. Használj kíméletes, egyszersmind új összetételű anyagokat, amelyek a bogarakat és a kátrányt feloldják, de a kocsi felületét megóvják a sérüléstől.

Az elavult vegyszerek egy része káros hatással lehet a fényezésre, az autó fém alkatrészeire. Ezeket inkább mellőzd, hiszen már elérhető az interneten, akár házhoz rendeléssel is a hatékony bogár- és kátrányoldók új generációja. Ezen eszközökkel megvédheted az autódat a felületi és mélyebb kémiai sérülésektől is.

Ha már mostál autót magasnyomású fecskendővel, akkor bizonyára észrevetted, hogy a rászáradt foltok egy része nem jön le olyan könnyen. Még a magas nyomású víz sem tud minden szennyeződést eltávolítani. Ezért kell bogár- és kátrányoldó vegyszereket alkalmazni a kocsi külső tisztítása során. Ezek feloldják a felületek mikroporúsaiba beleszáradt anyagokat, és lehetővé teszik a tisztítószeres mélytisztítást.

Esztétika és az időtálló megoldás

A bogár- és kátrányoldók használatával nemcsak az azonnal esztétikai előnyöket élvezheted, de biztosíthatod a kocsi felületének, kerekeinek hosszabb élettartamát is. Hogyan lehetséges ez? A Magic Colors Autó és Ipari Festék Szaküzlet és Webshopban megtalálod azokat az anyagokat, amelyek megelőzik a szennyeződések, foltok alatti felület korrózióját.

Mi a tennedőd? Ha ezeket a szereket beszerezted, akkor vidd fel a szennyeződésekre, hagyd pihenni a címkén jelzett ideig, majd kezdheted a tisztítást, mosást. Például a madárürülék savas tulajdonságai közbenjárhatnak a kocsi fémfelületeinek rozsdásodásához. Ezért nem szabad túl sokáig koszosan hagyni az autót.

Ha fontos neked az autó tisztasága, egyszersmind hosszú élettartama is, akkor ne hagyj rászáradt foltokat annak felületén. Minél hamarabb letakarítod a savas képződményeket, annál jobb eredményre számíthatsz.

Ezeket a szereket akár kézi autómosáskor is alkalmazhatod, de előfordulhat, hogy bizonyos esetekben gumikesztyűt kell használnod. Ne feledd, ezek a vegyszerek a fémet, festéket védik, de kíméletlenül elbánnak minden mással.

Bogár- és kátrányoldók felhasználása

Előfordulhat, hogy az autó alsó része és a hajtómű vagy pedig a motorház olajos lesz, esetleg a füst áramlása folytán kátrányfoltok rakódnak le. A kátrányoldókat önmagukban is használhatod, főleg a motorházban. Ezekhez érdemes speciális törlőkendőket használni, hogy a kátránnyal együtt a vegyszert is maradéktalanul eltüntesd.

Az igényeidnek megfelelően a Magic Colors Autó és Ipari Festék Szaküzlet és Webshop kínálatában megtalálod az aerosolos és pumpás bogár- és kátrányoldó szereket egyaránt. A törlőkendőket is megrendelheted online, és a házhoz rendelésnek köszönhetően nem kell órákon át keresgélned és sorban állnod a boltokban.

TIPP: a bogár- és kátrányoldók rendszeres használatával az autómosás idejét és gyakoriságát is csökkentheted, hiszen az igazán makacs foltokat gyorsan és egyszerűen eltüntetheted.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...