Saját KB bal
Saját KB jobb

Megszületett a vakvezető kutyák legújabb generációja

Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítványnál Zina kutya nyolc szép és egészséges kölyköt hozott a világra november 15-én.

Négy fekete és négy sárga kiskutya érkezett az alomba, a feketék mind fiúk, a sárgák között három lány és egy fiú van. Az anya kutya is jól van, pihen és gondozza a kölykeit. A kicsik gyors ütemben fejlődnek, egészségesek, esznek, alszanak és rengeteget „beszélgetnek” – az Alapítvány beszámolója szerint.

Az alapítvány tenyésztési programjában ők már a 9 alom. Nevük „U betűvel” kezdődik majd. Arról, hogy mi legyen a kölykök neve, az alapítvány közösségi oldalán kikérik a követők véleményét, ahogy korábban is.

A kölykök nyolchetes korukig az anyjukkal maradnak a törökbálinti otthonukban, majd önkéntes kölyöknevelők otthonában nevelkednek egyéves korukig. Ezt követően kerülnek az alapítvány kiképzőihez, ahol körülbelül fél éven át tanulják a vakvezető munkát. Ezután látássérült gazdáikkal gyakorolnak a közlekedésbiztonsági vizsgára, amelynek teljesítése után hosszú éveken át hű társak lesznek.

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...