Saját KB bal
Saját KB jobb

Hogyan lesz tökéletes a kuglóf?

A tökéletes kuglóf elkészítése nem is olyan egyszerű, mint elsőre gondolnánk. Cikkünkben összegyűjtöttük a legfontosabb tanácsokat, amelyekkel könnyen elérhető a megfelelő végeredmény.

A kuglóf kiváló sütemény ünnepek alkalmából, megállja a helyét minden családi vagy baráti összejövetelen. Következzen néhány jó tanács az összetevőkkel, a keveréssel és a kuglófformával kapcsolatban. 

Tanácsok az összetevőket illetően

Néhány összetevő különleges figyelmet igényel. Például elengedhetetlen a megfelelő végeredmény érdekében, hogy a zsiradék, vagyis a vaj vagy a margarin ne legyen se túl lágy, se pedig túl kemény. Szóval érdemes a felhasználás előtt kivenni a hűtőből, és csak akkor hozzákeverni a masszához, ha már szobahőmérsékleten kenhető. A cukor esetében arra kell figyelni, hogy finom szemcséjű legyen, hiszen így könnyebben oldódik a masszában.

A tojásnál is érdemes a hőmérsékletre figyelni. Vagyis hagyni kell szobahőmérsékleten felmelegedni. Ez azért fontos, mert ha túl hideg a tojás, akkor összefut a keverékben. A liszttel kapcsolatban jó tanács, hogy érdemes átszitálni, hiszen így könnyebben eloszlatható. Ez csak a finomliszt esetében érvényes, mivel a teljes kiőrlésű lisztet nem szabad szitálni. A formába töltésnél arra kell figyelni, hogy a kész massza körülbelül a kétharmad részét töltse meg a kuglófformának, mert sütés során a tészta megdagad.

Ha megsült a sütemény, akkor érdemes még körülbelül 10 percig a formában pihentetni, és ezt követően kiborítani egy rácsra.

Milyen a tökéletes kuglófforma?

Az omlós és puha kuglóf titka az összetevők és a megbízható recept mellett a tökéletes kuglófforma. A forma készülhet kerámiából és szilikonból egyaránt, a lényeg, hogy tapadásmentes legyen. Ez azért fontos, mert így az elkészült sütemény könnyedén elválik a formától, valamint könnyen tisztítható.

Érdemes olyat választani, mely minden típusú sütőben bátran használható. Ráadásul a forma különlegessé varázsolja a süteményt, így a díszítéssel sem kell bajlódni. A Fackelmann Shop oldalán található kuglófformákban készült sütemények biztosan elvarázsolják majd az egész családot.

A szilikon kuglófforma egyre nagyobb népszerűségnek örvend

Nem véletlen, hogy a szilikon kuglófformák manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, hiszen tárolásuk egyszerű, tisztításuk könnyű, és garantálják a tapadásmentességet. Ráadásul hő- és fagyálló anyagból készülnek, illetve mosogatógépben is bátran moshatóak.

Ha kisebb társaságnak készül a kuglóf, akkor a mini kuglófforma is elegendő lehet. Sőt, a mini kuglófforma segítségével akár egyszemélyes tortácskák is készülhetnek egy nagyobb társaság számára. Már kaphatóak olyan tortaformák is, melyek kuglófbetéttel vannak ellátva. Ez a praktikus eszköz tortakészítéshez, valamint kuglófkészítéshez egyaránt használható. Szinte minden helyzetben bevethető.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...