Saját KB bal
Saját KB jobb
Picture of lady in orange trousers with high waist and white top with floral print. Brunette girl is cute smiling on white background

Egy nő ruhatára nem lehet teljes egy megbízható, magas derekú farmer nélkül

Ez a fazon a 2010-es évek eleje óta töretlen népszerűségnek örvend, nem is csoda, hiszen azonkívül, hogy kényemes, és remekül formálja az alakot, stílusos kiegészítést kínál a megjelenésünkhöz évszaktól függetlenül. Tehát, ha valakiben felmerülne a kétség, hogy ez a trend csak egy múló szeszély, akkor ki kell, hogy ábrándítsuk. 

Pár ok, amiért nem tudunk betelni vele

Az első és legfontosabb: nagyon megnyugtató olyan nadrágot vagy rövidnadrágot viselni, amely lehetővé teszi, hogy álljunk, üljünk, térdeljünk és guggoljunk anélkül, hogy felfednénk a nem kívánt „dekoltázst” (igen, most a popsira gondoltunk) vagy az alsónemű felső részét. Ehhez az okfejtéshez kapcsolódva még mindenképpen meg kell említeni, hogy a mélyen dekoltált nadrágokkal ellentétben nem vágnak bele a csípőcsontba, így sokkal kényelmesebb őket viselni. 

Legutolsó sorban pedig igazán sokoldalú megjelenést biztosítanak. Hordhatjuk őket croptoppal, betűrt felsővel, vagy mondjuk pulóverrel párosítva. Felhúzhatjuk egészen a mell alá, vagy hagyhatjuk a köldök vonalán – nincsenek szigorú szabályok.

Az összkép lehet a ’60-as évek tengerparti lánya, játékos vagy szexi, édes, androgün vagy vagány – megannyi lehetőség létezik. 

Milyen fajtái vannak?

Ha igazán időtlen magas derekú nadrágot szeretnénk, akkor a 90-es évek stílusában tündöklő mom jeans a legjobb választás. A NorenStore-nál kapható magas derekú skinny jeans viszont egy klasszikus must-have alapdarab. Érdemes itt kell még megemlítenünk az egyenes szárú farmereket, amik valahol a mom és a skinny fazon között mozognak. A legvégére maradtak a vintage magas derekú nadrágok, amikről annyit kell tudni, hogy a csípő alsó és a comb felső részénél egy nagyon picit bővülnek, majd ahogy közeledünk a boka felé, ugyanennyit szűkülnek is. 

Hogyan viseljük, ha némi felesleggel rendelkezünk?

Többé nem kell aggódnunk az alakbeli hiányosságok miatt, mivel ezzel a nadrággal könnyedén formálhatjuk a testünket. A homokóra sziluett és a hosszabb lábak eléréséhez csak annyi a dolgunk, hogy betűrjük a blúzunkat. 

Ezenkívül fontos lehet még a megfelelő hosszúság és a méret figyelembe vétele is. A magasított derekú nadrágnak optimálisan a bokáig kell leérnie, valamint az sem előnyös, ha túl szűk vagy túl bő. 

Plusz egy réteg

Ha még így sem érezzük magunkat komfortosan, akkor érdemes megpróbálkozni egy harmadik réteg viselésével is. Nyáron mondjuk egy könnyű farmerdzsekit és vászonblézert, télen pedig egy gyapjúkabátot hordjunk. A trükk abban rejlik, hogy a kabátnak a farmer derékvonala alatt kell végződnie. Így az oversize stílus látszatát kelti majd, ami karcsúsítja a derekat, és elrejti a pocakot. 

Törekedjünk a minimalizmusra

A magas derekú nacinkat megtoldhatjuk még egy övvel is, de fontos, hogy a kiegészítők megválasztásának tekintetében ne vigyük túlzásba a dolgot. Ez a nadrág már önmagában felhívja a figyelmet, viszont a jól körülhatárolt derékvonalon kívül elhelyezett túl sok kiegészítő más területekre irányíthatja a tekintetet.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...