Saját KB bal
Saját KB jobb

Egészséges táplálkozás a vemhesség alatt is – Így születnek boldog, kiegyensúlyozott kiskutyák

Bár a kutyák vemhessége jelentősen rövidebb ideig tart, mint az emberek esetében a terhesség időszaka, ezalatt a körülbelül 63 nap alatt is kiemelten fontos, hogy a kedvencek megfelelő mennyiségű tápanyaghoz jussanak. A minőségi eledel ugyanis nemcsak a leendő anyukát, de az embriók fejlődését is nagyban segíti.

Mire van szükség a zökkenőmentes vemhesség alatt?

Már a párzás tervezésekor érdemes az állatnak olyan étrendet összeállítani és biztosítani, mely a megszokottnál nagyobb mennyiségben tartalmaz fehérjéket, ásványi sókat, valamint vitaminokat. A HUMAC természetes táplálékkiegészítőket megálmodó Bara Ildikó kérdésünkre elmondta nekünk, mi mindenre kell odafigyelni az egészséges táplálkozás és a vemhesség során.

A túlsúly, illetve a vitaminhiányos táplálás is komoly problémákat okozhat mind az ellés, mind a vemhesség ideje alatt. A súlyfelesleg a kutyusok esetében is rontja a vérellátás minőségét, ezáltal a méhbe kevesebb oxigén jut. Súlyosabb esetekben a túl hosszú ideig tartó szülés és az elhúzódó tolófájások az anyakutya és/vagy a kicsik elpusztulásához is vezethetnek. 

Mi a teendő?

A válasz minden esetben a megelőzés. Még a problémák nélkül zajló vemhességek során is fontos a minimum kétszeri állatorvosnál tett látogatás annak érdekében, hogy látható legyen, a petesejtek valóban megtermékenyültek-e, illetve az ellés előtti héten elvégzett kontroll ultrahang is rendkívül hasznos lehet az esetleges rendellenességek kiszűrése érdekében. 

A vemhesség második felében jelentősen megnő a vas- és a kalciumszükséglet az anyakutya szervezetében. Mivel ezek hiánya vagy alacsony szintje negatívan befolyásolhatja az immunrendszert és a magzatok fejlődését, olyan takarmányt célszerű választani, amely nemcsak pótolja ezeket, de egyben könnyen emészthető is. 

100%-ban természetes összetevők

A legkönnyebben felszívódó fehérjék a húsban és a tejtermékekben találhatóak. Azonban a megfelelő minőségű étrend mellett a HUMAC teljesen természetes táplálékkiegészítői még erősebbé teszik az immunrendszert, segítik a méreganyagok szervezetből való kiürülését. Mindezt pedig a drága és erős gyógyszerek mellékhatásai nélkül. 

A HUMAC termékek aktív huminsavat tartalmaznak természetes formában, melyek az eledelhez hozzáadva fejtik ki regeneráló és a vitaminok felszívódását támogató hatásukat. Nem beszélve arról a nem elhanyagolható tényről sem, miszerint az ivarzás sokkal pontosabbá válik általa, eltűnik a rejtett tüzelés. A kiskutyáknak pedig már a hozzátáplálás kezdetétől bátran adagolható. 

Az új életek világra jövetele mindig izgalmas élmény, azonban az is fontos, hogy már születés előtt tegyünk az egészségükért. Próbáld ki Te is a HUMAC egyedülálló termékeit, gondoskodj kedvenceidről a természet nyújtotta tiszta összetevőkkel.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...