Saját KB bal
Saját KB jobb

Mikor kell elkezdeni készülődni a történelem érettségire?

Ha már tudod, hogy májusban előrehozott érettségit szeretnél tenni, esetleg most vagy végzős és így is, úgy is most kerül sor a nagy megmérettetésre, akkor ideje elkezdeni készülődni. Az internetnek köszönhetően azonban manapság már rendkívül egyszerű és gyors a tanulási folyamat, hiszen szinte minden információ a rendelkezésedre áll.

De mikor érdemes elkezdeni a felkészülést? Cikkünkből most kiderül! 

Rövid út az ötösig? Lehetséges!

Sokan azt gondolják, hogy elegendő lehet tavasszal előkapni a tankönyvet és a jegyzeteket, aztán majd valahogy alakul az a vizsga. Pedig ez közel sem így van, hiszen a legjobb, ha már időben elkezded kidolgozni a tételeket, amivel az írásbelire is fel tudsz készülni. A rengeteg fogalmazás, amit meg kell írnod addig, hogy ötöst kaphass, úgyis el fogja venni az energiádat, így nem jó mindent az utolsó pillanatra hagyni. 

A Rubicon Történelem Érettségi Mesterkurzus remek lehetőséget ad arra, hogy már most, októberben nekiállj kidolgozni néhány írásos anyagot. Ha úgy döntesz, hogy segítséget keresel, akkor ők azonnali és teljes hozzáférést adnak az online tananyaghoz. Bár nagyrészben itt is önállóan készülsz majd, de bármikor segítséget kérhetsz. Megkapod a témák vázlatát, aminek köszönhetően a tételeket is jóval gyorsabban tudod majd kidolgozni. 

Miért érdemes őket választani? 

A tavalyi évben az országos átlag a történelem érettségin alig érte el az 52%-ot. Ez azt jelenti, hogy középszinten hármas volt az általánosnak mondható. A diákok több mint fele csak hármast, illetve annál rosszabb jegyet kapott júniusban, az érettségi átadóján. Ez azért is szomorú eredmény, mert így sokkal kisebb eséllyel kerültek be álmaik egyetemére. Ha nem szeretnél így járni, akkor tehát itt az ideje beiratkozni a Rubicon Mesterkurzusra, hogy meglehessen az a várva várt ötös. 

Mennyi időre lesz szükség?

Amennyiben még mostanában elkezded a felkészülést, akkor akár napi egy óra is bőven elegendő lesz ahhoz, hogy minden tudást magadba szívhass. Mivel a modulok minden hatályos követelménynek megfelelnek, így csak azt kell majd megtanulnod, amire valójában szükséged lehet. Nem kell attól sem félned, hogy esetleg valami kimarad majd. Könnyedén megcsillogtathatod majd a tudásodat a júniusi szóbelin is. 

Mivel minden anyagot online videós formában kapsz meg, így olyan, mintha egy tanórán vennél részt. Ez azért is nagy előny, mert így sokkal több információ ragad meg majd a fejedben. Kevesebbet kell magolnod, főleg, ha vizuálisabb típus vagy. Saját, egyéni tempóban tudsz haladni, így ha hétvégén van több időd tanulni, akkor ezt is nyugodtan megvalósíthatod. Októberi kezdéssel van még legalább hét hónapod arra, hogy minden témával tisztába kerülj, és nyugodtan tudj részt venni a jövőre esedékes történelem érettségin. 

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...