Saját KB bal
Saját KB jobb

Szögmérők és vonalzók: a pontos mérés érdekében

Vannak olyan irodaszerek, amelyek sokunk otthonában megtalálhatók, hiszen egyes helyzetekben kifejezetten hasznosak lehetnek.

Azonban a régi készletekre is ráfér időnként a frissítés, hiszen egy régi toll könnyen beszáradhat, egy régóta őrizgetett ceruza hegye megtörhet, valamint a vonalzók is lekophatnak vagy eltörhetnek, aminek következtében már egyből nem képesek tökéletesen ellátni feladatukat.

Vásároljon egy általános iskolásnak vagy építőipari dolgozóként saját magának, érdemes tüzetesebben megvizsgálnia a piacon elérhető típusokat.

Milyen vonalzókkal és szögmérőkkel találkozhat?

Számos vonalzóval találkozhat a piacon, legyen szó a derékszögű vonalzókról, az egyenes, a görbe vagy a háromszög verziókról, a 180 vagy a 360 fokos szögmérőkről, a 60 fokos vonalzókról vagy a léptékvonalzókról, az élet számos területén használhatók, nem csak az iskolapadban. Az iskolai év kezdésénél legtöbb esetben meghatározzák az adott évfolyamnak szükséges vonalzókat, így az ideális forma és méret adott. 

Mindezen felül azonban van néhány tényező, amelyet érdemes megfontolnia. Ilyen a vonalzó márkája is, hiszen vannak olyan nevek, amelyek nem véletlen, hogy sokak által ismertek, és amelyeket sokan előnyben is részesítenek minőségüknek köszönhetően. 

Ilyen nagy név a Koh-i-Noor, a Maped, a Nebuló vagy a Staedtler, amelyek kifejezetten gyerekeknek is gyártanak színpompás, mintás és sok esetben hajlítható vonalzókat is. Gyerekvonalzók tekintetében még szóba jöhet a Colokit, a Flexoffice vagy a School art, amelyek legtöbbször készletben is kínálják vonalzóikat, így nem kell bajlódnia azok összeválogatásával. 

A vonalzók jellemzői

A léptékvonalzók leginkább az építőiparban, a gépészetben és a geodéziai mérésekben alkalmazhatók, úgyhogy ezek a tevékenység jellegéből is kifolyólag sokkal komolyabbak. Mivel a vonalzók nem csak az iskolapadban alkalmazhatók, hanem az építőipar különböző területein egyaránt, így érdemes figyelmet fordítania az eszköz anyagára is.

Amennyiben szeretne megismerkedni különböző típusokkal, akkor keresse fel a BestMarkt vonalzó kínálatát, és találja meg a tevékenységéhez leginkább illeszkedő darabot. 

A kisiskolásoknak a legideálisabb a hajlítható kivitel, hiszen a gyerekek a matematikai mérésen felül garantáltan használni fogják kardozásra vagy papírgalacsinok elröpítésére, így jobb, ha megelőzi a bajt, és egy elnyűhetetlen darabot vásárol.  Mindezen felül pedig a műanyag vonalzók is éppúgy megfelelnek a célnak.

Mérnöki vagy építőipari munkavégzés alkalmával a jóval strapabíróbb darabokra lesz szükség, mint az alumínium vagy a fa vonalzók, amelyek ellenállnak a környezeti hatásoknak. Továbbá papírvonalzók is léteznek, amelyek legtöbbször egyszer használatosak. A méret is lényeges, így a 8,5 centiméterestől válogathat egészen a 80 centiméteres darabokig. 

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...