Saját KB bal
Saját KB jobb

Egyszerű, de nagyszerű ötletek otthonunk biztonságának növelésére

Az otthonunkra számos veszély leselkedik: az olyan elemi károktól kezdve mint a szélsőséges időjárás okozta viharok, a csőtörésen, tűzön át az emberek által okozott károkig, azaz a betörésekig bezárólag. 

Ez utóbbi különösen aggályos, hiszen a betörések száma évről-évre növekszik, de a felsoroltak közül ezt is a legegyszerűbb kivédeni – már ha előrelátóak és leleményesek vagyunk.

Helyezzük biztonságba az értékeinket!

Ma már egyre kevesebb ember tart otthon nagyobb mennyiségű készpénzt, hiszen jóval biztonságosabb egy bankszámlán tárolni a vagyonunkat. Az idősebb korosztály tagjai közül azonban sokan nem ismerik és használják a modern technika adta lehetőségeket, így ők gyakran otthon rejtegetik a félretett pénzüket, ezt pedig a betörők is jól tudják.  

De természetesen nem csak a pénz értékes: az ékszerek, régi pénzérmék, drágakövek, márkás karórák szintén egy kisebb vagyont érnek. Ha ilyesféle értékes tárgyak (vagy nagyobb összegű készpénz) birtokosai vagyunk, akkor szerezzünk be egy széfet, és ebben tároljuk őket. Ha falba építhető változatot használunk, akkor a betörő még azt sem tudja megtenni, hogy széfestől viszi magával az értékeinket. Dupla biztonság. 

Védjük a bejáratot biztonsági ajtóval!

A hívatlan látogatók távoltartásának legegyszerűbb módja, ha nem engedjük őket bejutni a házunkba, amihez a leghatásosabb módszer egy betörésbiztos ajtó beszereltetése. Egy ilyen nyílászáró azért hatékonyabb, mint a riasztó vagy a biztonsági kamera (ami egyébként kiegészítő védelemként nagyon hasznos), mert konkrétan meggátolja a betörőt abban, hogy átléphesse a küszöbünket. 

A biztonsági ajtókat még feszítővassal, fúróval, vagy egyéb célszerszámokkal sem lehet megrongálni, és a zárat  – vagy zárakat – sem lehet egyszerűen csak kiiktatni. Családi házakhoz ideális választás a Nívó Extra kültéri biztonsági ajtó, ami a betörésbiztos kialakítás mellett kiváló hő- és hangszigetelő tulajdonságokkal is rendelkezik. 

A vállalat egyedileg gyártott ajtókat forgalmaz, melyeket a megrendelők elképzelései alapján készítenek el, legyen szó akár egyszerű vagy luxus igényekről. Így az ajtó nem csak valós védelmet nyújt, hanem egyedivé is varázsolja az ingatlant. 

Nehezítsük meg a bejutást természetes akadályokkal!

A kertet nem csak úgy érdemes kialakítani, hogy szép és mutatós legyen, hanem alkalmazhatunk pár betörők elleni trükköt is. A kerítés mellé telepítsünk például sűrű sövényt, ami megnehezíti a bemászást. Ennél is hatékonyabb, ha valamilyen tüskés futónövénnyel (például rózsával, szederrel) futtatjuk be a kerítést; nem biztos, hogy a betörő meg akar küzdeni a szúrós akadállyal.

Az ablakok alá szintén helyezzünk el olyan növényeket, amelyek terebélyesre nőnek, ezáltal nem lehet tőlük egykönnyen megközelíteni a nyílászárókat. Ez szintén lehet valamilyen sűrű növésű cserje, vagy tüskékkel rendelkező növényfajta: ilyen célra kiváló a homoktövis, a magyal vagy a tűztövis. 

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...