Saját KB bal
Saját KB jobb

Gipszkarton a fürdőszobába és a konyhába is!

A gipszkarton méltán népszerű anyag, ha építkezésről vagy felújításról van szó, s ennek okát a pozitív tulajdonságaiban kereshetjük és találhatjuk meg. A gipszkartonnal könnyen, gyorsan, hatékonyan és költségkímélően érhetünk el nagyszerű eredményeket. 

Lehet szó akár álmennyezetről, válaszfalról, térelválasztóról, előtétfalról, tetőtér beépítéséről vagy kazettás álmennyezetről, a gipszkarton segítségével egyszerűen érhetünk el tökéletes hatást. Emellett számos más esztétikus beltéri elem megvalósítható gipszkarton felhasználásával, akár polc, ajtó vagy más díszítő- és funkcionális részletek is. Dolgozhatunk vele saját fantáziánk szárnyalását követve, de rengeteg jó ötletet találhatunk az interneten is.

Egy kis kézügyességgel és alapossággal rengeteg dolgot akár saját magunk is megvalósíthatunk gipszkartonból, de szakemberek segítségével is alacsony költségből valósíthatjuk meg álmainkat. Sajnos a gipszkarton alapvetően nem való nedves környezetbe. Szerencsére azonban a gyártók már erre is találtak megoldást, és megalkották az impregnált gipszkartont.

Impregnált gipszkarton a nedves helyiségekbe

Habár a gipszkarton rengeteg szempontból ideális alapanyag, a párás levegő és a vizes környezet általában nem a barátja. Azonban a Hozo hőszigetelés webáruház impregnált gipszkartonjára ez nem igaz, ez ugyanis tökéletes megoldás, akár a konyhában, akár a fürdőszobában szeretné használni. A nedvességet és a vizet is remekül bírja.

Rövid ideig víz is érheti, nem fogja károsítani a gipszkartont. Természetesen ez akkor igaz, ha nem áll rajta a víz hosszan, és a helyiség szellőztetésére is odafigyel, amely az egészséges levegő fenntartása, valamint a penészedés elkerülése érdekében a vizes helyiségekben – az ott használt anyagoktól függetlenül is – javasolt. 

Gyakori kérdések és válaszok az impregnált gipszkarton használatáról

Az egyik leggyakoribb kérdés az, hogy vajon burkolhatjuk-e a gipszkartont csempével és ez jogos kérdés, ha a használat helyszíne a fürdőszoba vagy a konyha. 

Szerencsére az impregnált gipszkarton csempézhető. Arra kell figyelni, hogy a cementbázisú csemperagasztó alkalmazása előtt alapozót kell használni, csak ez garantálja a csempék megfelelő rögzítését. Ezután azonban nincs akadálya a csempével kialakított burkolatnak.

A gipszkartonfelület alkalmazásánál kiemelt figyelmet kell fordítani arra, hogy annak teljes elkészültéig lehetőség szerint ne érje közvetlen nedvesség a felületet.

Az impregnált gipszkartonlapok olyan alapanyagok hozzáadásával készülnek, amelyek gátolják a lapokat abban, hogy vizet vegyenek fel a közvetlen környezetükből.

Amennyiben fal kialakításához használja a gipszkartont, hangszigetelő lemezt javaslunk a megfelelő hangszigetelés érdekében.

Az impregnált gipszkarton egyszerű, gyorsan lehet vele dolgozni, könnyen mobilizálható, költséghatékony és mutatós megoldás a konyhába és fürdőszobába is, amely ráadásul rengeteg helyet képes spórolni nekünk pontosan azokban a helyiségekben, ahol arra a legnagyobb szükségünk van.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...