Saját KB bal
Saját KB jobb

Árnyékolás ablakra: válassz kedvedre!

Árnyékolás ablakra? De milyet? Új otthonodba, vagy a régi felújításakor könnyen felmerülhet ez a kérdés. Egy jól eltalált árnyékoló ugyanis nem csak a funkcióját látja el, hanem akár “öltöztethet” is, azaz feldobhatja a környezetét.

Ma már számos árnyékolási megoldás közül választhatsz, ezért érdemes végigmenni ezeken, hogy kiválaszthasd a számodra legmegfelelőbbet.

Külső vagy belső árnyékoló?

Ez egy nagyon fontos kérdés még mielőtt továbbmennénk. Ez fogja ugyanis eldönteni azt, hogy milyen irányba megyünk tovább a keresgéléssel. Ha külsőt választasz, akkor biztos lehetsz abban, hogy tökéletes lesz a sötétítés. Ugyanakkor az árnyékolón kívül mással is fel kell dobnod a belső teret, mert ez kívül helyezkedik majd el. Természetesen további érvek is vannak az egyik, illetve a másik mellett, vagy épp ellen.

Egy belső árnyékolóhoz például sokkal könnyebben hozzáférsz, mint egy külsőhöz. Ez pedig egy esetleges javítás, csere vagy épp takarítás során fontos tényező lehet. Persze ez attól is függ, hogy mely része romlott el, melyiket kell cserélni vagy javítani.

Ugyanakkor egy külső árnyékoló képes javítani a hangszigetelést, valamint akár még kisebb külső behatásoktól is képes megvédeni az ablaküveget. Vannak tehát érvek az egyik és a másik mellett is, de nézzük ezeket részletesebben és típusokra bontva.

Tökéletes árnyékolás ablakra: a redőny

Ha számodra a legfontosabb az, hogy tökéletes legyen az árnyékolás, akkor válassz redőnyt a Redőny Diszkonttól! Náluk ugyanis számos változatot megtalálod, és mind-mind tökéletesen árnyékol. Ezzel a módszerrel nyáron kiválóan kint tudjuk tartani a melegítő napsugarakat, így fokokat is nyerhetsz a szobádba. Ezzel pedig tudod csökkenteni a klíma fogyasztását.

Emellett előszeretettel használják ezt a megoldást azok is, akik szeretnének egy kis csendet. Ezek az árnyékolók ugyanis kiváló hangszigetelő képességgel is bírnak. Továbbá egyfajta kisebb vagyonvédelmi funkciójuk is van az alumínium redőnyöknek, mert védenek minket a külső behatásoktól. Emellett az ablaküveget is védik a betöréstől, nem úgy, mint a belső árnyékolók.

Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy emeleten nehézkesebb a szerelésük, mert belülről kell megoldani. Valamint mivel kívül vannak, könnyebben és jobban is koszolódnak beltéri társaiknál.

Belső árnyékolók

A belső árnyékolók piacán több szereplő van. Egyéni igényeidnek megfelelően tudsz közülük választani annak függvényében, hogy melyik tetszik, vagy melyik praktikus számodra.

Itt már számos szín közül lehet választani. Így könnyen illeszthetőek a környezethez. Vannak roletták, reluxák és szalagfüggönyök is, amelyek szintén elérhetőek a fent említett Redőny Diszkontnál.

Ezek közös pozitív tulajdonsága, hogy belül vannak, így könnyebb őket takarítani és javítani is. Közülük, hasonló tulajdonságaik miatt sok esetben a design fogja eldönteni, hogy melyiket választjuk.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...