Saját KB bal
Saját KB jobb

Soha nem volt még ilyen könnyű az online értékesítés

Manapság az emberek jelentős része mindent online szeretne megvenni. Ez jó hír a webfejlesztők, és kevésbé jó hír a fizikai üzleteket kiadó személyek számára.

Nem olyan meglepő, hogy sokan inkább az online vásárlást preferálják, hiszen számos előnye van. A webshopokban soha sincs tömeg, nem kell sorban állni. Egy logikusan felépített online áruház esetén a termékek keresgélésével sem megy el túl sok idő, hála a különféle szűrőknek és a keresőknek. Az utazási idő és költség megspórolása szintén komoly érv a netes vásárlás mellett.

A lakosság vásárlási szokásainak egyre komolyabb része tolódik át az online térbe, amire persze a cégek, vállalkozások is reagálnak. Ma már nem csak a nagyáruházak, hanem a kisebb kereskedések is megpróbálkoznak termékeik vagy szolgáltatásaik online értékesítésével. Ebből a “webshopzajból” csak kiváló élményt nyújtó webáruházzal lehetséges kitűnni, amihez elengedhetetlen egy jó webfejlesztő csapat.

Hogyan segítik a jó webfejlesztők az online értékesítést?

Az magától értetődő, hogy szemre is tetszetős, esztétkus dizájnra van szükség ahhoz, hogy a vásárlók szívesen időzzenek egy adott netes áruház honlapján. Persze mit sem ér a szép felület, ha kezelhetetlen, lassú vagy nem az elvártak szerint működnek a funkciók.

A jó Drupal fejlesztők azonban a célcsoportnak, márkaarculatnak és a termékpalettának megfelelő dizájn mellett olyan webáruházat terveznek, amelyek mobilbarátak, könnyen kezelhetőek. Az a webshop lehet sikeres, amelyik igazodik az online értékesítési stratégiához, valamint figyelembe veszi az aktuális vásárlói trendeket. Ha valahol, hát a netes áruházak esetében fokozottan igaz, hogy kulcsfontosságú a remek felhasználói élmény.

Mi a helyzet a webshop adminisztrátoraival?

Egy webáruház esetén az első a vásárlók kényelme, hiszen azon múlik a vállalkozás sikere, hogy hajlandóak-e pénzt költeni a termékekre vagy szolgáltatásokra. Ha azonban a rendszer mögött az adminisztrációs felületen eluralkodik a káosz, akkor azt előbb-utóbb a látogatók is megérzik. Nem volna szerencsés, ha azért nem volna elérhető egy termék, mert nem lehetett feltölteni a rendszerbe, pedig raktáron van.

Az ilyen bonyodalmak elkerülése érdekében érdemes profi webfejlesztőkre bízni egy webáruház felépítését. A tömeges termékfeltöltési lehetőség egy a sok közül, ami nagyban megkönnyíti az adminok életét. Nem árt, ha kiépítésre kerül az ERP-vel való integráció.

Ahhoz, hogy a vásárlók termékei ne maradjanak a virtuális kosárban, elengedhetetlenül fontos a zökkenőmentes kapcsolódás az online fizetési megoldásokkal. Ilyen a PayPal, az OTP, a Stripe, a Realex és a Bpayment a teljesség igénye nélkül. Fontos, hogy gördülékeny legyen a számlázóprogramokkal és a házhoz szállítási szolgáltatókkal való kapcsolódás.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...