Saját KB bal
Saját KB jobb

Tedd próbára a filmes tudásodat online!

Filmeket nézni szinte mindenki szeret. Tökéletes elfoglaltság egy esős, hűvös napon, vagy épp hétköznap este, amikor már nincs ereje az embernek ahhoz, hogy kimozduljon otthonról.

Ha te is valósággal falod a filmeket, akkor bizonyára örülni fogsz annak a hírnek, hogy egy magyar weboldalon található egy csomó filmes kvíz. A jó hír, hogy a legkülönfélébb témákból válogatnak, a természetfilmektől kezdve a régmúlt remek mozifilmjein át a Harry Potterig mindenféle műsor szerepel a repertoárban.

Hogyan érhetők el ezek a filmes kvízek?

A Keresztladba weboldalán találhatók a filmekkel kapcsolatos feladványok, melyek a tudáspróba kvízeken belül találhatók. A menüből is elérhetők a filmes kvízek, itt a legördülő listából a Film szóra kell klikkelni, hogy megnyíljon a teljes lista.

A legfrissebb online kvízeket a Facebookon is megtalálod. Az oldal tulajdonosai létrehozták a Kvíz kuckó nevű Facebook-csoportot, ahol minden új játékot közzétesznek. A csoportba csak adminok írhatnak bejegyzést, így teljes mértékig kéretlen tartalmaktól mentesen tud működni a közösség. Kommenteket persze írhatnak a tagok, így tudsz kommunikálni a többi játékossal, vagy ha szeretnéd, megírhatod, melyik kvízen hány pontot értél el.

Ha pedig feliratkozol a Keresztlabda hírlevelére, akkor elektronikus postafiókodba kapsz rendszeres értesítőt az újdonságokról. Ha olyan e-mail-címet adsz meg, amit az okostelefonodon is beállítottál, akkor kapni fogsz értesítőt is, ha új kvízjátékkal kapcsolatos leveled érkezik.

Szükséges a játékhoz regisztráció?

A regisztráció nem előfeltétele annak, hogy kitölts egy kvízt. Ha azonban szeretnél részt venni a ranglistaversenyen, akkor érdemes létrehoznod egy fiókot. Ez néhány pillanat alatt elkészíthető.

A ranglistaverseny lényege, hogy minden bejelentkezett felhasználó 10 pontot kap minden helyes válaszért. Egy átlag 10 kérdéses kvíz hibátlan kitöltése esetén 100 pont jár, míg egy 20 kérdésből álló feladványért akár 200 pontot is bezsebelhetsz.

Per pillanat a kvíz ranglista béta módban fut, ami azt jelenti, hogy tesztüzemben lehet résztvenni a pontgyűjtésen. A fejlesztők azt ígérik, hamarosan jön az éles, végleges változat. Ekkor a tabellát nullázni fogják, és immáron nem csak pontokért, hanem értékes nyereményekért fog zajlani a csata. Addig is van még egy kis idő gyakorolni, hogy az új felületen már hibátlan válaszokat tudj adni minden egyes kvízkérdésre.

Napi limit nincs, szóval ha időd engedi, akár egy tucat kvízt is kitölthetsz egyszerre. Fontos, hogy ha elkezdesz egy kvízt, érdemes végighaladni az összes kérdésen, mert a böngésződ lehetséges, hogy nem tárolja a már bejelölt válaszokat, ha hosszabb ideig megnyitva hagyod a kérdéssort.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...