Saját KB bal
Saját KB jobb

A keskeny PC előnyei – Ezért érdemes ezt választania

Bár sokan inkább azon dilemmáznak, hogy laptop vagy tablet, mégis érdemes rápillantanunk a keskeny PC-k piacára. Ezek ugyanis olyan asztali számítógépek, melyek sokkal jobban illeszkednek a környezetükhöz, mint hagyományos társaik. Ráadásul mivel magukban hordozzák az asztali számítógépek összes pozitív tulajdonságát is, így garantáltan jó választást jelentenek bárki számára.

Ezért érdemes még mindig asztali számítógépet vásárolni

Nem véletlen, hogy még mindig sokaknál ott vannak az asztali számítógépek a lakásban. Annak ellenére is, hogy gyakorlatilag nem is ismerünk olyan nagykorút (sőt, lassan kiskorút sem), akinél ne lenne okostelefon. De mégis nem mindenhez elég, vagy nem mindenhez használható ugyanolyan jól egy hordozható eszköz, mint egy asztali számítógép.

Az áraik mindenképp az asztali PC-k mellett szólnak. Ugyanannyi pénzért sokkal jobb teljesítményt kapunk egy asztali számítógép esetén, mint egy hordozható eszköznél.

Továbbá nem elhanyagolható az a tény sem, hogy szabadon cserélgethetjük a perifériákat. Így, ha épp nem elégedünk már meg a monitorunk felbontásával, megjelenítési képességével vagy nagyságával, csak veszünk helyette egy újat. Ugyanez egy laptop vagy egy tablet esetén már nem ennyire egyszerű kérdés. Ennél még könnyebb dolgunk van, ha az egeret vagy a monitort cserélnénk.

Részben az előzőhöz tartozik, de mégis külön szeretném felhívni rá a figyelmét, hogy ezek az asztali számítógépek bővíthetőek. Így nem kell évente újat vásárolnia, mert elromlik. Ellenben ha úgy gondolja, hogy szüksége lenne egy erősebb gépre, gyakorlatilag bármely részét kicserélheti az asztali számítógépének.

A keskeny PC mellett szóló érvek

A keskeny PC-k mindezekkel az előzőekben taglalt pozitív tulajdonságokkal rendelkeznek, sőt még ennél is többel. Nem elég, hogy kiváló tulajdonságaik vannak, még szépek is. Igen, ez is egy olyan előnyük, melyért előszeretettel vásárolják őket. Ha például központi helyen (például nappailban) szeretné a számítógépnek a fix helyet kialakítani, nagy előny, ha mutatós a számítógépe. A vékony, elegáns kivitel mindenképp a keskeny PC-k mellett szól.

A méretéből adódóan nem csak kisebb helyen fér el egy keskeny PC, de energiatakarékosabb is egyben. Ez pedig nem hátrány, sem a villanyszámla miatt, sem költséghatékonyság, sem pedig a bolygónk védelme szempontjából. Kis karbantartási költség, magas teljesítmény és hosszú élettartam jellemzi ezeket a modelleket.

Csak a saját igények számítanak

Bármilyen számítógép vagy okoseszköz mellett is döntsön, ne tévesszen szem elől egy nagyon fontos szabályt. Mindig csak az az egy számít, hogy mik az Ön saját igényei! Fontos, hogy tudja, határozza meg, hogy mire fogja, mire szeretné használni új eszközét. Ha ez megvan, akkor könnyen ki tudja majd választani a legmegfelelőbb típust és modellt. Ami lehet épp egy keskeny asztali PC lesz.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...