Saját KB bal
Saját KB jobb

Mire figyeljünk, ha meg akarjuk oldani az autónkban a bőrápolás feladatait?

Miként, hogyan és milyen eszközökkel célszerű nekiveselkedni a bőrápolás minőségi kivitelezésének? Mik a javasolt, illetve a nem javasolt lépések, gyakorlatok és eszközök a folyamat sikeres alakulásának szempontjából?

A cikkben ezekkel a kulcsfontosságú kérdésekkel foglalkozunk. Különösen azok számára lesz izgalmas maga a bejegyzés, akiknél az autóban akad ápolásra és karbantartásra szoruló bőrfelület.

Fontos a bőrápolás, ugyanakkor kezdjünk hozzá kellő óvatossággal a művelethez

Vagyis ne amolyan „hű bele Balázs” módjára essünk neki a bőrápolással kapcsolatos feladatoknak. Először ugyanis vissza kell lépni egyet, és pontosan meg kell tervezni magát a munkát. Azt sem árt például pontosan tudni, hogy milyen típusú bőrfelülettel van dolgunk.

Többféle bőrfelület kerülhet ugyanis egy autó belterébe, amelyekhez más és más metódus, illetve készítmény passzol. A bőr pedig kényes felületnek számít, nem mindegy, miként nyúlunk hozzá. Különösen az esztétikai és financiális értékét figyelembe véve javasolt körültekintéssel elkezdeni magát a bőrápolást.

Természetesen nincs minőségi bőrápolás megfelelő készítmények nélkül

Nyilván akkor számíthatunk joggal a bőrápolás minőségi eredményére, hogyha előzetesen beszerezzük az erre a célra leginkább optimális készítményeket és bőrápoló szereket. Ez legyen a kiindulópont, aminek a hiányában egész egyszerűen nem kezdünk munkához.

Fontos tudnivaló vagy inkább javaslat, hogy a bőrápolón nem spórolunk. Nem kezdünk el kísérletezni mindenféle kétes eredetű készítménnyel azt kockáztatva, hogy nemkívánatos esetben több kárt okozunk, mint amennyi hasznot csinálunk.

A sokszor bizonyított, ismert és elismert bőrápoló készítményeknél jobb nem is kell. Ez nem a felfedezések terepe. Menjünk biztosra és tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy a bőrápoló valós segítséget jelentsen a bőrfelületek tisztítása és ápolása kapcsán.

Amire feltétlenül figyeljünk oda, ha a bőrápolás a feladatunk

A bőrápoló készítmény kiválasztásán túl az általunk kivitelezett mozdulatsornak lehet még kiemelt szerepe a folyamat végeredményét tekintve. Persze aggodalomra nincs ok, maga a bőrápolás messze nem rakétatudomány.

A bőrápoló szer mellett nem árt, hogyha egy minőségi törlőruha is rendelkezésre áll, természetesen tiszta kivitelben. Fogjuk a bőrápolót, és finoman adagolva bedolgozzuk a felület egészébe. Majd adott esetben engedhetjük pár percig, hogy elvégezze a hatását.

Majd következhet a törlés fázisa, természetesen a törlőruha alkalmazásával. Hogyha ezekkel a fázisokkal megvagyunk, akkor gyakorlatilag el is készült a munka. Nekünk pedig mondhatni nem is marad más teendőnk, mint elégedetten gyönyörködni a munkánk impozáns eredményében.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...