Saját KB bal
Saját KB jobb

Miért használj szakállolajat?

A szakállolaj használata ajánlott minden szakállas férfinak. Míg korábban nem volt lehetőség különböző kozmetikumokkal ápolni az arcszőrzetet, mára számtalan lehetőség áll a rendelkezésedre. Hiszen aki szakállat növeszt, életstílust vált. Amikor nyoma vész a borotvált arcélnek, jönnek a kérdések. Mit használj? Csak a legjobbat!

Ebben segítséget nyújtanak a nagy márkák, amelyek közül mindegyik igyekszik a legtöbb információt átadni részedre. Hiszen mielőtt eldöntöd, hogy szakállat növesztesz, nagy valószínűséggel rákeresel néhány termékre, esetleg fazonra az interneten. Ekkor kezdődik az ismerkedésed a férfi szépségápolási termékekkel. Ezek egyik szegmense a szakállápoló termékek.

Amikor nőni kezd a szőrzet

A növesztés kellemetlen tünetekkel járhat. Ha eddig rendszeresen borotválkoztál, valószínűleg kevésbé ismerted a befelé szúró érzést, a viszketést. Ezen a szakaszon sajnos át kell esni mindenkinek, aki a szakállasok csoportjába szeretne tartozni. Ilyenkor érdemes a szérumokkal kísérletezni, mert ezek általában természetes anyagokat tartalmaznak, segítenek a bőrnek elviselni az új állapotot.

Amikor már úgy érzed, nem bírod tovább, keress fel egy barber shopot. Eszedbe se jusson gyakorlat nélkül belevágni az első formázásba. A szakemberek meg tudják mutatni, mi áll jól neked, milyen vágástechnikákkal kell dolgoznod, ha nem szeretnél minden alkalommal shopba járni. Ráadásul manapság szalonminőségű termékek állnak rendelkezésedre, hogy az otthoni szakállápolás is olyan legyen, mintha a barbertől jöttél volna. Hogy ezeket megismerd, az elejéről kell kezdeni.

A szakállolaj és társai

A szakállápolás a szakállsampon használatával kezdődik. Mint a hajápolásnál, itt is gondot kell fordítani az alapos tisztításra. A száj környéke a beszéd, étkezés, dohányzás miatt kimondottan olyan terület, amely észrevétlenül is szennyeződik. A szakállban ráadásul remekül megtapad például a morzsa vagy a véletlenül lecseppenő kávé. Ezt minden nap el kell távolítani. 

Ezután jön a szérumos kezelés, amelynek elsődleges feladata, hogy táplálja a szőrszálakat, puhává tegye őket. Csökkenti a viszketést, az esetleges korpásodás lehetőségét. Mindig azután használd, miután felpuhultak a szálak: fürdés, zuhanyzás után, hogy jól beszívódhasson a tápanyag. Amennyiben jó minőségű, természetes anyagokat tartalmazó olajat használsz, azonnal érezni fogod a hatását.

Időnként persze használhatsz szérumot. Főleg az első időszakban hatékony, amikor célszerű a szőrnövekedést serkenteni, hogy a kellemetlen tünetek elmúljanak.

Végül aztán formázópasztával fixálhatod a neked tetsző eredményt. 

Jó, ha tartasz magadnál bajuszkefét, mert ez könnyű és gyors segítség, ha napközben némi igazításra van szükség. 

Csak elsőre tűnik bonyolultnak. Megfelelő termékkel könnyen fog menni!

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...