Saját KB bal
Saját KB jobb

Dekorációs kellékek az otthoni kreatív alkotáshoz

A lakásodat szeretnéd feldobni egy új ajtódísszel, ablakdísszel vagy éppen asztaldísszel? Esetleg egy kedves barátodat, barátnődet, rokonodat lepnéd meg egyedi ajándékkal? Egy biztos: a saját kézzel készített alkotás mindig egy nyerő választás, legyen szó akár az otthonod díszítéséről, akár egy szeretted megajándékozásáról.

Szerencsére számtalan kreatív hobby technika és alapanyag közül válogathatsz. Egy kis fantáziával és kézügyességgel csodás alkotásokat hozhatsz létre. Arról nem is beszélve, hogy az alkotás teljesen kikapcsol és segít kiszakadni a napi körforgásból.

Mai cikkünkben bemutatunk néhány kreatív ötletet és dekorációs kelléket, melyekkel szebbnél szebb tárgyakat alkothatsz.

Szalvétatechnika és dekorációs kellékek

A decoupage, más néven szalvétatechnika segítségével kezdőként is könnyen készíthetsz látványos lakberendezési tárgyakat vagy akár egyedi ajándékot. Lepd meg barátnődet egy szép ékszertartó dobozkával, anyukádat egy különleges teafilteres dobozzal, vagy éppen dobd fel a lakást egy egyedi díszítésű dekorládával.

Szinte minden alapanyagot lehet dekupázsolni, a lényeg, hogy megfelelően elő legyen készítve. A szalvétatechnika során a megfelelően előkészített felületre dekupázs ragasztólakkal ragasztjuk fel a szalvétából vagy rizspapírból kivágott mintát. A felületet további dekorációs kellékekkel díszíthetjük. Ragaszthatunk rá masnit, csipkét, szalagot. Feldobhatjuk akár fém vagy fa díszítőelemekkel is.

Bármelyik megoldást is választjuk, dekorációs kellékek segítségével egyedit alkothatunk.

Egyedi asztal- és ajtódíszek dekorációs kellékekkel

Akár a nappalinkat, akár a bejárati ajtónkat szeretnénk feldobni, egy saját kézzel készített díszítés mindig egyedibb, mint a boltban megvásárolt vagy online megrendelt darabok.

Mindegy, hogy az asztalra vagy éppen az ajtóra szeretnénk dekorációt készíteni, első lépés, hogy kiválasszuk a dekorációnk alapját. Többféle alapanyag közül választhatunk: a díszünk alapja lehet például nyírfaszelet, vesszőkoszorú, hungarocellkoszorú, szalmakoszorú.

A díszítéshez használjunk bátran vidám, harsány színű, tavaszi hangulatot idéző dekorációs kellékeket. Használhatunk színes bogyókat, terméseket, virágokat, fából készült feliratokat, kis figurákat, filcfigurákat, színes zsinórokat, dekorszalagokat.

Engedjük szabadjára a fantáziánkat, és éljük meg az alkotás örömét.

Különleges ajándékok saját kezűleg, dekorációs kellékekkel

Lepd meg szeretteidet saját kézzel készült ajándékkal, melybe szívedet-lelkedet is beleteszed. Alapanyagok széles tárháza áll rendelkezésedre, és a dekorációs kellékek segítségével nem csak az ajándékot varázsolhatod még egyedibbé, de a csomagolást is.

Az egyedi ajándéktárgyakat készítheted olyan technikával, melyben már nagyobb a gyakorlatod, de bátran kísérletezz akár bonyolultabb, időigényesebb technikákkal is.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...