Saját KB bal
Saját KB jobb

Esztétikus, elegáns és praktikus térkő már az Ön otthonában is!

Ma már épp olyan elfogadott a térkő lerakása magánházaknál is, mint közterületeknél. Korábban azért jött össze a család, hogy felépítse a házat és lebetonozza a járdát, az autóbejárót. Ma viszont már inkább térkövezésre gyűlünk össze vagy csak a szakemberek által lerakott burkolat felavatására tartott grillezésre.

De nincs is azzal gond, ha szakemberrel végeztetjük el a térkő lerakását. Ekkor lehetünk biztosak abban, hogy olyan esztétikus lesz a végeredmény, amilyennek megálmodtuk. Persze ahogy az sem mindegy, hogy ki rakja le, úgy nem mindegy az sem, hogy milyen típusú térkő lesz lerakva.

Ne legyünk álszentek!

Nem kell álszenteskednünk: azért is tesszük le a legszebb térköveket, hogy sokan megjegyezzék, de szép, és irigykedve nézzenek rá. Nem véletlen, hogy a gyártók szebbnél szebb megoldásokat kínálnak, melyek hasonlóan jó tulajdonságokkal bírnak, szinte csak esztétikailag különböznek. Abban viszont biztosak lehetünk, hogy ha jól választunk, akkor nem csak nekünk fog tetszeni a végeredmény. Bizony irigykedve fog ránézni mindenki az új, gyönyörű térkőburkolatunkra.

Hadd ajánljam figyelmébe azt a térkövet, aminél én magam a legtöbbször találkoztam ezzel a hatással. Ez az esztétikus Somló trió térkő, melyre egykor én is epekedve tekintettem mindaddig, amíg jómagam is le nem rakattam. Számomra ez magát az eleganciát, az esztétikumot és a bőséget szimbolizálja. Kedvencem a homokkő és az ezüst-antracit színű verzió. Nagyon tetszik benne az is, hogy három formában gyártják (hasáb, kocka, tégla), melyek véletlenszerűen lerakva izgalmas összhatással bírnak.

A térkő praktikus

Persze mindamellett, hogy nagyon esztétikus megoldás a térkőburkolat, egyben kifejezetten praktikus is. Úgy tehetjük esztétikussá az autóbejárónkat, hogy közben gondoskodunk arról, hogy ne kelljen tengelyig érő sárba beállnunk a garázsunkba. Ez pedig nagy fegyvertény, mind esztétikailag, mint tisztaság szempontjából. Érdemes tehát erre költeni, mert a kényelem, a gondtalanság érzete kárpótolni fog minket minden elköltött forintért.

Ráadásul több helyen is fel tudjuk használni ugyanazt a típusú térkövet. Így nem csak bejáróban gondolkodhatunk, de akár teraszként is megállják a helyüket, vagy nagyobb udvarokban gyalogos útvonalként. Így pedig garantáltan teljes lesz a harmónia a ház körül, illetve az egész udvarban.

Jól kombinálható

Egy gyönyörű, elegáns térkő kiválóan megy a szép zöld gyephez. De további kombinációkkal is lehet kísérletezni, akár szegély nélkül is. Javaslom a Steinfix “láthatatlan” kerti szegély alkalmazását, mert így nem lesz szükség sima szegélyre. Ezzel pedig elérhetjük, hogy a kiváló burkolatunk mellett közvetlen ott legyen a gondozott, szép zöld pázsit. Ez egy újabb nagyszerű esztétikai tuning, melyet kár lenne kihagynia.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...