Saját KB bal
Saját KB jobb

Milyen pszichiátriai tünetek ismertek?

Vajon hogyan lehet megítélni, hogy enyhe vagy már életminőséget rontó pszichiátriai problémáról van szó? Az alábbiakban ebben próbálunk segíteni a leggyakrabban előforduló pszichiátriai tünetek ismertetésével.

Bizonyos általános tünetek enyhe problémának tekinthetőek, azonban számos esetben már a mindennapokat megkeserítő tünetek is jelentkeznek, melyek az élettér beszűküléséhez vezetnek. Szóval igen sokszínűek lehetnek a pszichiátriai általános tünetek, így sokszor rendkívül nehéz megítélni az adott állapot súlyosságát.

Melyek a leggyakrabban előforduló pszichiátriai általános tünetek?

Sokkal több embert érint a pszichiátriai általános tünetek okozta állapot, mint azt elsőre gondolnánk. A leggyakrabban előforduló tünetek közé tartozik a fáradékonyság, a lehangoltság, a kialvatlanság, a hangulatzavar, a rossz közérzet, valamint a csökkent teljesítő- és koncentrációs képesség.

Továbbá ide sorolható még a nehezen oldható, állandósult, rendszeresen jelentkező feszültség. Sokan nem is gondolnák, de a leggyakrabban előforduló pszichiátriai általános tünetek közé sorolhatóak bizonyos visszatérő fájdalmak, például a fejfájás.

Mi a teendő a pszichiátriai általános tünetek megjelenésekor?

Mivel nehezen megítélhető, hogy enyhe problémáról van-e szó vagy már olyan súlyos állapotról, mely akadályozza a normál életminőséget, minden esetben érdemes pszichiáter segítségét igénybe venni. Segítség nélkül nem érhető el javulás, a pszichiátriai általános tünetek maguktól nem múlnak el.

A szakember bizonyos módszerek alkalmazásával mérni tudja a rendszeresen megjelenő vagy huzamosabb ideje fennálló, szubjektív tünetek súlyosságát. Amennyiben jelentkeztek nálad a pszichiátriai általános tünetek, jelentkezz be konzultációra a Belvárosi Orvosi Centrum szakembereihez! Élj te is teljes értékű életet!

Fontos, hogy minél korábban kezdődjön meg a kezelés

A pszichiátriai általános tünetek megléte esetén mindenképpen javasolt pszichiátriai kivizsgáláson részt venni. A pszichiátriai kezeléssel javítható a meglévő állapot, sőt az esetek többségében az okok feltárásával megoldható a probléma. Ráadásul a szervezet annál gyorsabban reagál, vagyis annál hamarabb megkezdődik a gyógyulás, minél korábban sor kerül a terápiára.

A pszichiáter a lelki betegségekkel foglalkozik, de a szervi és a lelki működést összefüggésében vizsgálja. Az orvos és a páciens között létrejövő, bizalmon alapuló közös munka minden helyzetben feltétele a gyógyulásnak. A szakember gyógyszeres kezelést csak akkor javasol, ha az feltétlenül szükséges. Nem érdemes együtt élni a pszichiátriai általános tünetekkel, hiszen minden állapot javítható.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...