Saját KB bal
Saját KB jobb

Izland hét leglátványosabb termálfürdője

Izland népszerűsége páratlan természeti látnivalói mellett a természetben varázslatos formában felbukkanó fürdőinek is köszönhető. A vulkanikus eredetű vidék bővelkedik gejzírekben és geotermikus mezőkben, bárhova lépünk, forró vagy forrongó talaj vagy fürdőzésre alkalmas víz van a lábunk alatt. 

Az izlandi Kék lagúna

A türkizkék színű lagúna, a Blue Lagoon a legnépszerűbb fürdőhely Izlandon. A különös kék árnyalatot kovatartalmának köszönheti, mely a látványon túl gyógyászati célokat is szolgál. A fürdőkomplexumban lehetőség van kezeléseket, pakolásokat kérni, majd szaunázni, pihenni és töltődni a 39 fokos, enyhén sós vízben. 

Fürdőhely a Myvatn geotermikus mezőn

A Myvatn Nature Baths Izland következő legismertebb szabadtéri termálfürdője. A medencékben 36-40 fokos víz, körülötte panorámás gőzkabin várja a látogatókat. A víz kéntartalma magasabb, mint a többi fürdő vizében, emiatt ékszerek nélkül ajánlott fürdeni, mivel a kén elszínezi azokat. A kéntartalom viszont gyógyítólag hat a légúti betegségek gyógyításában, ezért különösen ajánlott azoknak, akik erre érzékenyek.

Vadregényes fürdő a Titkos Lagúna

Az előző két termálfürdőhöz hasonló helyszín a Secret Lagoon, azonban azoknál olcsóbb és természetközelibb a fekvése. 2014-ben több melegvízű tavacskából vonták össze és alakították ki a természetes megjelenésű medencéket. 

A Titkos Lagúna Izland virágos kertjében, Flúðir település közelében található. A virágok termesztésére használt üvegházakat is a termálvízzel fűtik. 

Izland legkülönösebb élményt nyújtó fürdői az ún. “hot tub”-ok, a forró fürdőhelyek. A természetben jelenlévő termálforrásokat emberi kéz csak minimálisan alakította. Ezekre a helyekre elhelyezkedésük miatt csak gyalog lehet érkezni, cserébe ingyenes a belépés. 

Melegvizű folyam a Reykjadalur

Garantált találkozás a természettel annak, aki ezt a termálvizet szeretné kipróbálni. A völgyben kanyargó melegvizű folyamhoz 7 km-es gyalogút vezet, az autókat a völgy bejáratánál kell hagyni. Kiépített öltöző vagy mosdó nincs, a patak mentén fa pallósor segíti a vízbe ereszkedést.

Landmannalaugar, az emberek medencéje

Varázslatos színű hegyek és termálforrások lelőhelye az izlandi Felföld vidéke. Ide csak nyáron és akkor is csak négykerék-meghajtású autókkal lehet eljutni. A távolinak és kietlennek tűnő táj vizében fürdőzve azonban garantált, hogy az ide érkező emberek ismerkedni, beszélgetni fognak egymással. 

Türkiz színű krátertó

Szintén a Felföldön található a különös színű Víti krátertó az Askja vulkán belsejében. Ez a helyszín is csak terepjáróval közelíthető meg és kizárólag a nyári hónapokban. A víz magas kéntartalmú, nagyrészt iszapos és helyenként forró, erre mindenképpen figyelni kell. 

Seljavallalaug, a kakukktojás

Könnyen megközelíthető hely, ám itt egy mesterségesen létrehozott medencében lehet fürdeni. Az 1923-ban létesült fürdőhely valaha Izland legnagyobb medencéjének számított. 2010-ben a Eyjafjallajökull vulkánkitörés okozott fennakadást, ám önkéntesek megtisztították a medencét a törmeléktől.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...