Saját KB bal
Saját KB jobb

Modellezést segítő professzionális eszközök

Szoktál modellezni, makettezni, hobbi alkotóművész vagy, esetleg szeretsz sci-fi és fantasy stratégiai terepasztal modelleket létrehozni? Ha rendszeresen festesz, ha szeretnéd tökéletesíteni és könnyebbé tenni a modellezést, akkor ismerkedj meg néhány olyan hasznos kiegészítővel, melyekkel a munka még nagyobb élményt nyújt!

Csipeszek

A Vallejo nagyon hasznos eszközöket talált ki arra, hogy makettjeid részletgazdagok legyenek, a modelljeid tökéletesen nézzenek ki, jóvágásúak vagy épp kellőképp félelmetesek legyenek. 

Az ívelt csipesz például a legkisebb anyacsavart is tökéletesen kézben tartja, és segítségével pontosan illesztheted a megfelelő helyre. Az egyenes csipesszel egyszerűen foghatsz meg apró tárgyakat és helyezheted helyükre.

Roppant jó találmány a nagyítós csipesz. A legapróbb munkálatokat is el tudod végezni vele, legyen szó bármilyen képről vagy alapanyagról, és könnyedén megfogod vele az ici-pici alkatrészeket. Így nem fogsz mellélőni és nem kell sokat keresgélni a miniatűr kellékek között sem.

Pengék és kések

Ha nagyon aprólékos munka előtt állsz, a képfaragó eszközöket szerezd be előtte, mert velük aztán tényleg profi munkát végezhetsz! Vannak hegyes, ívelt, kanál vagy lapát alakú faragók, attól függően, milyen végeredményt álmodtál meg az alapanyagból. Szettben is megvásárolhatod és úgy kedvezőbb, általában az alkotáshoz egyébként is több eszközre van szükség.

A különböző méretű modellező kések praktikusan visszazárható kupakkal rendelkeznek, elengedhetetlen alapdarabok, ha kiöntött formával dolgozol. Tökéletesen és pontosan vágnak, de vigyázz velük, mert igen élesek! A különböző pengék, melyek szintén nyéllel vannak ellátva, szintén hasznosak, a nyél pedig igen praktikus az aprólékos munkálatok folyamán.

Szerezd be a legtökéletesebb Vallejo kiegészítőket az Oxford Corner Könyvesbolt Wargame Corner részlegéről, nézelődj a kínálatból és rendeld házhoz online.

Maszkolószalagok és reszelők

Alkotáshoz gyakran van szükség maszkolószalagra, ám a hagyományos barkácsboltok kínálata nem terjed ki a modellezéshez szükséges maszkolókra. A Vallejo erre is tud megoldást! Létezik 1 mm-es, 2 mm-es, 3 és 6 mm-es, vagy kicsit vastagabb 10, illetve 18 mm-es változatban, pont olyan vastagságúak, amire szükséged lesz, ha modellezel. Ötletes, igaz? Ilyen vékony maszkolószalagot biztosan nem vágsz otthon!

Felejtsd el a smirglipapírt, ha csiszolni kell, praktikus és könnyen használható reszelőket dobott piacra a Vallejo, melyekkel szintén öröm a munka.

Egyéb kiegészítőket keresel, vagy ajándékba vásárolnál? Ecsetmosótól kezdve festékkeverő tubuson át, üres palettákat és csavarhúzó cserefejeket is találsz, amik szintén Vallejos termékek.

A legapróbb részletekig képes leszel mesterművet létrehozni, tégy próbát, a végeredmény magáért beszél!

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...