Saját KB bal
Saját KB jobb

A mohás területek hőse a BioComb

kiknek kertje van és a környezet is fontos számára, szinte állandóan keresi az újabb és újabb, lehetőleg vegyszermentes megoldásokat az egymás után felmerülő problémáira. A kertben megjelenő moha sok fejfájást okozhat. De miért? Mi egyáltalán a moha? Miért okozhat gondot?

Ezekről mind szó lesz, így ha felelős kerttulajdonosnak érzed magad, mindenképp olvass tovább! Ne aggódj, szakzsargon helyett csak tényekkel és tényleges megoldásokkal várunk, ígérjük, nem fogsz csalódni!

Mi az a moha, és miért okoz fejfájást?

A moha egy olyan növény, amely a világ minden táján előfordul. Nem edényes, gyökér nélküli növény, amely sűrűn növő levelei miatt leginkább egy nagyobb szőrös szőnyegre emlékeztet. Általában csomókban nő, méghozzá olyan helyeken, ahol egyébként más növények nem lennének képesek megmaradni.

Amennyiben moha jelenik meg a kertedben, az bizony nagy problémákra utalhat. Hogy mire? Talajproblémára, méghozzá olyanra, amely akadályozza a fű növekedését. A moha ráadásul akár a fakorlátokon, lépcsőkön és kerítésen is megjelenhet vagy a frissen rakott térkövön.

A mohák és zuzmók megjelenése szépen lassan egyre ápolatlanabb külsőt kölcsönöz majd kertednek. Ezek mind élősködők, amelyektől – akárcsak bármilyen kártevőtől – minél előbb meg kell szabadulni.

Mint minden problémát, érdemes ezt is megelőzni, mielőtt kialakulhatna. Egy felelősségteljes kerttulajdonos persze igyekszik olyan módszerekhez folyamodni, amely kiárólag a mohásodás problematikájával veszi fel a harcot.

Miért imádjuk a BioCombot?

A BioComb termékcsalád olyan tisztítószereket – lemosószereket – árusít, amelyek vegyszermentesek és igazán tartós megoldást kínálnak arra, hogy megvédhesd a kültéri építményeket. A kőutaknak kifejezetten pluszt ad az a minimális elszíneződés, amelyet például az öntözőrendszer okoz, ám ezek idővel egyre kevésbé nyújtanak szép látványt.

A BioComb egy igencsak hosszú távú megoldást kínál mindenkinek, két-három évre is képes megvédeni a kertedet a kártevő növények elszaporodásától. A termékeket úgy fejlesztették ki, hogy kerítésen, tetőn, algás és mohás-zuzmós felületeken lehessen használni. 

Alkalmazni tavasztól késő őszig lehet, megfelelő hatásához ugyanis +10°C szükséges. Mivel minden összetevője biológiailag képes a bomlásra, így egyáltalán nem ártalmas a környezetre sem.

A mohásodás konkrét okai a kert egyéb részein

Mohásodás megindulhat a kert megannyi felületén, akár a fűben is az árnyékos területeken. Ez általában a talajjal kapcsolatos problémákra utal. Ilyen lehet, ha túl kemény a talaj és nem kap oxigént, vagy ha túl nyirkos, rossz vízelvezetésű a föld, vagy ha épp nagyon alacsony a tápanyagtartalma. Szerencsére azonban ezeken a problémákon a megfelelő módszert mint az Amalgerol kezelést alkalmazva mind segíteni lehet.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...