Saját KB bal
Saját KB jobb

Miért használjunk Böker Magnum Pocket Kukri zsebkést?

Azt már tudjuk, milyen fontos a megfelelő kés a konyhában, arról viszont csak ritkán esik szó, hogy milyen hasznosak a különböző outdoor tevékenységek alatt. A mindenes zsebkések számos területen segédkeznek nekünk. A következő cikkben megtudhatod, hogy miért érdemes a Böker Magnum Pocket Kukri zsebkést beszerezni.

Egy kiemelkedő márka, a Böker

Mit érdemes tudni a Bökerről? Csúcsminőségű kései igen keresettek, s Argentínában, Németországban, Kínában és Amerikában is gyártják terméküket. Mindenféle kést forgalmaznak; a vadászkésektől kezdve egészen a vadász vagy taktikai késekig. 

A Böker színvonalas termékei egészen a 18. század óta jelen vannak a piacon. Hermann és Robert Böker 1829-ben szerszámok gyártásával kezdte üzletét. Ez a ‘30-as évektől nagyon népszerűvé vált, és már heti 200 élezőgépet gyártottak le, ebben 64 kovács és 47 élezőgép segédkezett. 

A német Solingenben végül 1869-ben született meg a gyár Heinrich Böker jóvoltából, így a Böker kések nem sokkal ezután a piac éltermékei lettek. Ezt követően a család bizonyos tagja az USA-ba emigráltak, így már a világ ezen táján is ismert lett a késgyár. A világháború azonban sajnos a solingeni gyárat sem kímélte, s csak a háztartásoknál, gyűjtőknél maradt készletek tették lehetővé a gyár újraélesztését.

Mindenkinek kell egy zsebkés!

A zsebkés gyakorlatilag a hétköznapi életben gyakran hasznosított eszköz. Miért? Először is, nagyon kis helyet foglal el, így bárhová magunkkal vihetjük. Egyedi szerkezete révén pedig biztonságos és precíz alkalmazást tesz lehetővé. Legyen szó outdoor tevékenységekről, munkavégzésről vagy étkezésről, mindig praktikus lesz. 

Egy minőségi zsebkés ráadásul nagyon strapabíró, így hosszú távon alkalmazható. A vágóeszközök esetében nagyon fontos, hogy csak a magas színvonalat biztosító termékeket szerezzük be! Ez egyaránt igaz a zseb- és konyhakésekre is! Amennyiben megújítanád késkészleted, akkor keresd fel például a Kések Ollók Webáruház speciális késeit, hogy a kültéri munkálatok mellett a házon belül is jól boldogulj eszközeiddel!

Zsebkéstípusok

Tévhit, hogy a zsebkések kategóriáján belül nincsenek különböző típusok! Általában a legtöbb eltérés az anyag, a markolat és a kialakítás között szokott megmutatkozni. Például vannak fa, műanyag és acél markolatú zsebkések, de akadnak hagyományos és multifunkcionális darabok is. A többfunkciós zsebkések több különböző feladat elvégzésében is segítenek; ilyen például a dugóhúzás is.

A Böker Magnum Pocket Kukri zsebkés 12 cm-es pengéje rozsdamentes acél, s texturált G10 markolata a biztonságos használatot teszi lehetővé. A legtöbb kültéri tevékenység esetében jól alkalmazható, így a favágás és egyéb munkálatok során is hasznos lehet. Arról nem is beszélve, hogy túramunálatok de akár az önvédelmi funkciók ellátására is alkalmas.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...