Saját KB bal
Saját KB jobb

Hogyan növelhető a bevétel árukereső programmal?

Amikor valaki egy terméket keres az interneten, előbb-utóbb szembetalálja magát egy árösszehasonlító portállal. Ennek általában örülni szoktak az emberek, mivel ugyanazt a terméket akár olcsóbban is beszerezhetik. Így ezek az árukereső portálok egyre nagyobb jelentőségre tesznek szert. Hogyan működnek és hogyan építhetők be az online marketing stratégiába, ennek járunk most utána.

Az árukeresők működése

Egy termék keresésekor az árukereső programok ár szerint növekvő sorrendben listázzák ki a kereskedők keresési feltételeknek megfelelő termékeit. Az árukeresőn megjelenített hirdetésekért a Facebook- és a Google-hirdetésekhez hasonlóan általában kattintás alapon kell fizetni ezeken a portálokon. 

Magyarországon a legnépszerűbb portál az Árukereső.hu. Az Árukereső.hu folyamatosan hirdeti magát, így neve közismert. Folyamatosan bővíti a portál szolgáltatásait, így a kereséseknél magasabb szintű felhasználói élményt nyújt. A Megbízható Bolt program is növeli népszerűségét.

Általánosságban elmondható, hogy az Árukereső.hu oldalról érkező látogatók magasabb konverziót eredményeznek, ezért a kereskedők is kedvelik ezt a hirdetési lehetőséget. 

Az Árukereső Kosár Program

Az ÁKP célja a vásárlás megkönnyítése és egyszerűsítése az online vásárlók számára, valamint a hirdetők eladásainak növelése. Az újítás az, hogy korábban a kereskedő oldalára látogatva lehetett csak a kiválasztott terméket megvásárolni, az ÁKP segítségével viszont most már a portálon be lehet tenni a kosárba a „Megvásárolom“ gomb megnyomásával. Ez a gomb az “Irány a bolt” fölé kerül, tehát ugyanolyan hangsúlyos lesz, így a látogató dönthet arról, felkeresi-e a webshopot vásárlás előtt, vagy továbblép a megrendeléshez. 

Az elszámolás nem a kattintások után, hanem a tényleges eladások után történik, jutalékos rendszerben, havi számlázással. Alapfeltétel, hogy a keresőalapú szolgáltatásban is részt vegyen a hirdető. Ezenkívül további feltételeknek is teljesülnie kell:

  • A megvásárolt cikkeknek egy napon belüli rendelkezésre állása
  • A Megbízható Bolt minősítés megszerzése
  • Pozitív hirdetési egyenleg
  • Magyar ÁFA kulcsok használata a számlázás során
  • A program által megkövetelt új adatok megadása
  • Legalább 60 napos megjelenés az árukereső portálon
  • A webshop ÁSZF-jének elérhetősége átkattintással

Ha a fenti feltételeknek eleget tesz valaki, ingyen csatlakozhat a Kosár Programhoz, csak a tényleges eladások után kell jutalékot fizetni. A termék szállítását, számlázását a webáruház végzi, a jótállási kötelezettség is őt terheli.

A programhoz úgy csatlakozhat, hogy a portálon található „Kosár Program Felhasználási Feltételek”-et elfogadja. Ha az Unas-nál történik a webáruház bérlés, az árukeresővel való összekapcsolás néhány kattintással megoldható, sőt az árukeresőből érkező megrendelések automatikusan áttöltődnek a rendszerbe.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...