Saját KB bal
Saját KB jobb
Facebook/PaulBarton

Mentett elefántnak zenél a zongoraművész, nem is akármilyen sikerrel

Paul Barton zongoraművész mentett állatoknak, többek között egy Mongkol nevű elefántnak zongorázik, aki láthatóan nagyon szívesen hallgatja a zongoraszót.

Az állatok elképesztően intelligens lények és gyakran megfeledkezünk róla, hogy nem csak fizikai, hanem mentális és érzelmi igényeik is vannak. Egészen hihetetlen például az a tény, hogy szívesen hallgatnak zenét. Tudjuk, hogy a zene egy olyan univerzális nyelv, amely összeköti az embereket, társadalmakat, azonos igényű csoportokat, de ezt a videót elnézve bizony egyértelmű, hogy az állatoknak is örömet tud okozni. Legalábbis ennek az elefántnak láthatóan tetszik a zongoraszó.

Kemény fizikai munka helyett ma már a művészetnek hódol

A 61 éves, nyugdíjas korban lévő Mongkol-t egy fakitermelő cég fogságából mentették meg, ahol álló nap nehéz fizikai munkát kellett végeznie. Félő volt, hogy az idősödő elefánt már nem sokáig fogja bírni testének és fizikai erejének brutális kizsákmányolását, így egy civil szervezet segítségével sikerült egy biztonságos elefánt menhelyre szállítani. Mongkol-t azonban nem törték meg teljesen a vele történtek, ma már nyugodtan és boldogan éli életét a parkban és amikor Barton feltűnik a zongorájával, alig várja hogy a komolyzenének hódolhasson. A felvételen csodálatosan látszik, ahogy az elefánt már a koncert előtt elfoglalja „helyét”, szorosan a zongora és a művész mellett. A koncertet pedig figyelmesen és élvezettel hallgatja, tapodtat sem mozdulva a zeneszó mellől. Hát nem fantasztikus látvány?

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: theanimalrescuesite

Cover: Facebook/PaulBarton

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...