Saját KB bal
Saját KB jobb

Lehet egyszerre a bőröm víz- és zsírhiányos?

Mindenki bőre más típusú, így más-más problémákkal kell szembenéznünk. Van, aki dehidratáltsággal küzd, míg másoknak egyszerre víz- és zsírhiányos a bőre. A szervezet szempontjából rendkívül fontos, hogy megfelelően tápláljuk bőrünket, segítve ezzel a korábban kialakult problémákat.

A következő pár sorban az egyes bőrproblémákról és az azok kezelésére alkalmas kombinált készítményekről lesz szó bővebben. 

Mi a baj a bőrömmel?

Mit takar a víz- vagy zsírhiányos bőr? Nos ezeket gyakran összekeverik a különböző bőrtípusokkal. Az igaz, hogy minden bőrtípusnak más és más problémákkal kell szembenéznie, azonban ilyen esetben nem a bőr fajtájáról, hanem állapotáról beszélünk.

A vízhiányos bőr valójában dehidratáltságot jelent, amelynek kialakulásához a külső tényezők éppúgy hozzájárulnak, mint az életmódunk. Ezt általában a színtelen, sápadt és érdes felület jellemzi. 

Emellett jelentkezhetnek a zsírhiányra utaló tünetek is. Ez már a száraz bőr velejárója is lehet, ugyanis amikor a bőr csak korlátozottan tudja tartani a nedvességet, olyankor a faggyú- és zsírtermelés is csökken. 

Hogyan kezelhető a két probléma kombinációja?

Amikor egyszerre nézünk szembe víz- és zsírhiánnyal, olyankor rendkívül fontos pótolni a hiányzó tápanyagokat. Hogyan tehetjük meg mindezt? Nos, hidratálással, hidratálással! Ma már kaphatóak olyan hatóanyagtartalmú készítmények, amelyek helyreállítják a bőr egyensúlyát. 

Ilyenkor erősíthetőek a bőr eredeti védőfunkciói, s a szükséges tápanyagokhoz is hozzájutnak. 

Persze nekünk is akad némi teendőnk. Például kerülni kell a tüneteket fokozó helyzeteket, mint a kedvezőtlen időjárás, a túl hideg vagy forró víz, a zavaró textíliák. Ügyeljünk arra is, hogy elegendő folyadékot vigyünk be szervezetünkbe! 

Vannak, akiknek csak egy-egy testrészük érintett, vagy esetleg olyan munkát végeznek, amely megviseli például a kezüket. Számukra a Dr. Hertelendy speciális kézvédő krémjei is hatásosak lehetnek! 

Kombinált bőrkezelések

Szóval feltehető a kérdés, hogy mégis milyen termékek alkalmazhatóak víz- és zsírhiány megléte esetén? 

Nos, szerencsére a Dr. Hertelendy erre is gondolt, hiszen saját receptek alapján készítik erre speciális gyógyszerkészítményeiket Hajmáskéren, a Szent Benedek Gyógyszertárban. A kombinált kakaóvajas és citromos krém például támogatja a víz- és zsírhiányos bőrt. A mélytápláló, gyorsan felszívódó krém a mélyebb lipidrétegek táplálásáról is gondoskodik. Lipofil és hidrofil összetevőinek köszönhetően a kiszáradt, megviselt bőr is regenerálható.

Természetesen, visszatérő problémák esetén ajánlott szakorvossal konzultálni! Ő felállítja diagnózisát és megtervezi a speciális kezelést is. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvasd el a betegtájékoztatót, vagy kérdezd meg kezelőorvosod, gyógyszerészed!

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...