Saját KB bal
Saját KB jobb

Mire használható a zsugorzsák?

A kérdés megválaszolásához először azt kellene meghatározni, mi az a zsugorzsák. A zsugorzsák egy egyedi méretben készülő zsák, amely hevítés hatására ráfeszül a csomagolt termékre, védi azt, miközben megakadályozza az áru elmozdulását. Többféle felhasználási módja létezik, ezeket tekintjük át ebben a cikkben.

A zsákok osztályozása

A zsákokat osztályozhatjuk gyártási folyamat, nyersanyag, környezetbarát tulajdonság vagy forma szerint.

  • A gyártási folyamat szerint vannak műanyag és kompozit csomagolózsákok.
  • Nyersanyaguk szerint vannak nagy sűrűségű, alacsony sűrűségű polietilén, polipropilén, PVC műanyag zacskók, stb. A zsákok készülhetnek elsődleges vagy újrahasznosított műanyagból.
  • Környezetbarát tulajdonság alapján léteznek nem lebomló, lebomló, biológiailag lebomló, komposztálható, újrahasznosított műanyagok.
  • Forma szerint vannak szalagfüles, ingvállas, húzószalagos, egyenes, stb. zsákok. 

A zsugorzsák alkalmazása

A zsugorzsákok – mivel szorosan rá kell feszülniük a termékre – általában egyedi méretben készülnek. Ha már egyedi a méret, akkor nincs akadálya annak sem, hogy a színt és a feliratozást vagy nyomtatást is Ön határozza meg. Ha ilyen igénye van, forduljon a Parainesis szakembereihez, akik készségesen segítenek a megfelelő zsugorzsák kiválasztásában.

A zsugorzsákok készülhet primer vagy újrahasznosított alapanyagokból. 

A zsugorzsákokat leginkább csomagolásra használják, legnagyobb felhasználóik az építőanyag ipar, a raktározással szállítmányozással foglalkozó cégek. 

A zsákok bármilyen színben és vastagságban (meghatározott tartományban), bármilyen méretben, bármilyen igénybevételre legyárthatók.

Úgy kaphatja meg az Ön számára legjobb csomagolást, ha átgondolja, milyen terméket szeretne becsomagolni, milyen hatásoknak van a termék kitéve, hogyan és hol tárolja, hányszor és hogyan (kézzel vagy géppel) mozgatja a termékeket. 

A beszerzési árak nyilván függenek a mennyiségtől is, tehát azt is fel kell mérnie, hány terméket kell például éves szinten becsomagolnia, ehhez mennyi csomagolóanyagra lesz szükség. Az árat befolyásolja az is, hogy elsődleges vagy újrahasznosított alapanyagból készül, a legjobb, ha az elvárásokhoz teljes mértékben igazodik az anyagösszetétel, így alacsonyabb ár mellett sem kell lemondania a magas minőségről. 

A magas minőség azt is jelenti, hogy a csomagolás nem szakad, nem reped, nem ragad, ellenáll az időjárási és egyéb környezeti behatásoknak, extrém igénybevétel esetén is védi az árut. Nem baj, ha nem tudja a pontos méretet, a szükséges anyagvastagságot, a gyártócégnél biztosan tudni fogják. Mivel bármilyen színárnyalatot ki lehet keverni, azt viszont tudnia kell, hogy milyen színt szeretne, azon belül fényes legyen vagy matt, mi legyen rányomtatva. 

Az egyedi gyártás célja, hogy Ön és partnerei a lehető legelégedettebbek legyenek a csomagolással.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...