Saját KB bal
Saját KB jobb

Kötelező az elektronikus fizetési lehetőség biztosítása

2021. január 1-jétől az online kasszára kötelezett szolgáltatóknak és kereskedőknek kötelező biztosítaniuk az elektronikus fizetési lehetőséget a készpénz mellett. Mi lehet az ideális megoldás számodra? Milyen szempontokat kell figyelembe venni a fizetési lehetőség kiválasztása során? Melyik a leginkább költséghatékony lehetőség? A cikkben eláruljuk a válaszokat.

A gazdaság fehérítésének és a készpénzhasználat visszaszorításának érdekében került sor az intézkedésre. Az említett változás közel 60 ezer vállalkozást érint hazánkban. Szerencsére nincs korlátozva a jogszabályban, hogy milyen elektronikus fizetési megoldást kell választaniuk a vállalkozóknak. Ideális megoldást nyújthat az azonnali fizetés, a POS és a softPOS.

Azonnali fizetés – 5 másodperc alatt teljesülnek az utalások

Ideális megoldás lehet az azonnali fizetés, melynek köszönhetően a nap 24 órájában legfeljebb 5 másodperc alatt teljesül a 10 millió forint alatti összegek átutalása. Ráadásul az azonnali fizetés lehetővé teszi a bankszámlaszámra való utaláson kívül a másodlagos azonosító megadását.

Ez azt jelenti, hogy a fizetést a vevő e-mail-címre, adószámra vagy mobilszámra is teljesítheti. Sőt akár egy QR-kód segítségével is elindítható az utalás. Ha olyan online számlázó programot keresel, mely lehetővé teszi, hogy a számlákon és a bizonylatokon is feltüntethető legyen az azonnali fizetés indítására alkalmas QR-kód, nézz szét a Billingo oldalán!

Ideális megoldás lehet a POS

A POS rendkívül népszerű elektronikus fizetési lehetőség. A POS-terminál egyszerűen használható, ráadásul a 15 ezer forint alatti tranzakciók során érintésmentes fizetést tesz lehetővé. Ez azt jelenti, hogy nem szükséges a PIN-kód megadása a fizetés során.

A POS-terminált használó vállalkozásoknak számolniuk kell a bank által levont jutalékokkal és a fix havi költségekkel. Korábban ezek a költségek tartották távol a szolgáltatókat és a kereskedőket az elektronikus fizetési lehetőség nyújtásától. Azonban 2021. január 1-jétől minden online kasszára kötelezett vállalkozásnak biztosítania kell az elektronikus fizetési lehetőséget.

softPOS – e-fizetés a mobilodra

A 2021 februárjától elérhető softPOS a világ egyik legnagyobb fizetési szolgáltatója, a Global Payments Europe által nyújtott szolgáltatás. A softPOS egy elektronikus bankkártya-elfogadási lehetőség okostelefonokra, melyhez egy applikációra van szükség az NFC-vel ellátott Androidos mobilokon.

A 15 ezer forint alatti vásárlásoknál használható a softPOS, ráadásul Apple Pay és Google Pay esetén nincs értékhatár. 2021 júniusában jelenik meg a Global Payments Europe softPLUS szolgáltatásának legújabb verziója, mely a PIN-kódos fizetést is lehetővé teszi.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...