Saját KB bal
Saját KB jobb

Fényképekből művészi dekoráció

A digitális technológiának köszönhetően életünk megannyi pillanatáról felvétel is készül. Ezen fényképek közül a legjobban sikerültek életünk meghatározó profilképeivé válnak. De a virtuális világon kívül ezeket a felvételeket szívesen ajándékozzuk az idősebb generációnak akár papírra nyomtatva is. De a papír már kezd kimenni a divatból. Főleg a fényképek tekintetében, mivel azok nagyon sérülékenyek.

A technikai lehetőségek azonban már új kapukat nyitottak nekünk. Segítségükkel a legjobban sikerült felvételeinket akár egy önálló képként jeleníthetjük meg. Ezek a montázsok. A montázsban sok lehetőség rejlik. Ezek a már művészi kategóriába sorolható alkotások a legjobban vászonkép formájában tudnak érvényesülni.

Montázs vagy mozaik

A montázsok jobban elterjedtek, de a kollázst is érdemes megemlíteni. Eleve csak egy árnyalatnyi eltérés van a két stílus között. Mára ezek gyakorlatilag eggyé váltak.

A montázs és kollázs mellett a mozaikot is érdemes megemlíteni. A mozaik esetében a sok kis kép ad ki egy nagyot. Nem annyira látványos megoldás, mint a kollázs vagy a montázs. Inkább már valóban művészi alkotásnak mondható, pont ezért a hétköznapi életben nem is terjedt el annyira.

Stílus meghatározása

A megjelenés és a képek elrendezése alapján különböztetjük meg az egyes stílusokat. Ezek inkább csak technikai elnevezések, nem fantázianevek. Ezek már jó kiindulási pontok a tervezések megkezdésekor is. Az elmondottak alapján a montázsok lehetnek rendezettek és szabályosak, vagy egyszerűen csak rendezetlenek. Akár a Vászonkép Szalon segítségével is megtervezheted életed montázsát.

Stílusok megjelenése

Ha jellemzően szabálykövető vagy, a rendezett stílus állhat hozzád közelebb. Akár választhatsz egy fő, kiemelt képet középre. A képek mérete lehet állandó vagy változó is, de egymáshoz képest nem lesznek elforgatva. Ha inkább szabadelvű személyiség vagy, válaszd a rendezetlen stílust. A képek megjelenésükkel akár egy új alakzatot, képet, számot, jelet vagy betűt is formálhatnak. Sőt egymáshoz képest sem állnak katonás rendben, továbbá még árnyékot is vethetnek egymásra. Ezt stílusosan még polaroid jellegű felvételekből is megalkothatod. 

Szokták mondani, nem a ruha teszi az embert, de igenis a személyes elemek változtatják a lakást vagy a házat otthonná. A vászonképek napjaink legpraktikusabb otthoni dekorációs elemeinek mondhatóak. Megfizethetőek, és személyes képet jelenítenek meg. Maximálisan környezetbarát és természetes technológiával készülnek, így bátran választhatod otthonod falára. Keskeny méretüknek köszönhetően könnyen költöztethetők akár a következő albérletbe, de az otthonod másik helyiségébe is. Egy vászonkép választása, akár sima vagy mozaik stílusban, egyszerre fog Téged boldoggá, környezettudatossá és otthonod falát stílusossá változtatni.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...