Saját KB bal
Saját KB jobb

Ismerkedj meg a sárvédő hasznosságával!

A sárvédőről sokan megfeledkeznek a bicikli megvásárlásakor, mert csak egy divatos vagy éppenséggel divatjamúlt kiegészítőnek tartják, ami a bringa kinézetéhez ad hozzá. Majd gyorsan megváltozik a véleményük, amikor esős időben tekernek, és mondjuk ilyen körülmények között kell beérniük a munkahelyükre.

Hidd el, nagyon kellemetlen tud lenni a hátadra felcsapódó, hideg és nyirkos, sáros vagy latyakos víz. Nem mutat jól, valamint nem is nevezhető kényelmesnek, ha a felcsapódott sár éppenséggel a nadrágszáradon, a kabátodon vagy a hátizsákodon landol.

Mi a sárvédő legfőbb célja?

Egy gondosan kiválasztott sárvédő nemcsak hasznos, de ténylegesen is különlegesebbé teheti a kerékpárod kinézetét abban az esetben, ha egy színben és stílusban is passzolót választasz. Nem muszáj elköteleződnöd sem, hiszen pár apró mozdulat segítségével egy másikra cserélheted azt. A sárvédő első és legfontosabb feladata, hogy megóvja a ruházatodat abban az esetben, ha vizes vagy sáros útszakaszon szükséges áthaladnod. 

Nem csak az esőtől kell tartanod, hiszen nyáron sok esetben locsolják az utakat annak hűtése és tisztítása céljából, vagy az is megeshet, hogy egy csőtörés áldozatává vált útszakaszon kell áthajtanod. Mindkét esetben áldani fogod a napot, amikor megvásároltad a megfelelő sárvédőt a bringádhoz. A magasabb minőségű sárvédők általában fényvisszaverő elemeket is tartalmaznak, így a látni és látszani elv betartását szem előtt tartva az autósok számára is sokkal hamarabb észrevehetővé válsz. 

Hogyan válassz sárvédőt?

Azonban a sárvédő kiválasztásának is megvannak a maga szabályai, hiszen olyan kiegészítőre lesz szükséged, amely igazodik a kerékpár gumijának a szélességéhez. Míg trekking és városi kerékpárhoz keskenyebb és hosszabb sárvédőre van szükséged, addig a mountain bike-oknál a sárvédők általában szélesebbek és rövidebbek. Az utóbbi esetben a kerék és a sárvédő között nagyobb a távolság, valamint a szerkezet is sokkal merevebb. Hátsó kerékre való rögzítés esetében nem a biciklivázhoz szükséges csatolnod a sárvédőt, hanem a nyereg rúdjára, mivel egyenetlen talaj esetében, valamint rugózáskor így nem fog érintkezni a bringa sárvédője a gumikkal. 

Számos egyedi ajánlattal találkozhatsz a Bicajozz.hu webshopjában, ilyen a Simpla Ubiquit SDL szett is, amely egyben elegáns és sportos, azaz sokszínű megoldást kínálhat minden típusú biciklihez. Hat különböző színben kapható, így garantáltan megtalálhatod az ízlésednek megfelelőt. 28 colos kerékhez a legideálisabb, azaz a városi, a cross és a trekking bicajokhoz egyaránt alkalmas. A sárvédő szélessége pontosan 46 milliméter. Kialakításának köszönhetően pedig számos váztípushoz ideális. Fényvisszaverős, így szürkületben is a biztonságodat szolgálja, mindamellett, hogy megvédi ruhádat a szennyeződésektől és a kellemetlen nedves érzéstől.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...