Saját KB bal
Saját KB jobb

Minden kislánynak szüksége van egy jó mellényre és kabátra!

Amikor elkezd lehűlni az idő, minden anyuka elkezdi gyermekét melegebb holmikba öltöztetni. Nem mindegy azonban, hogy mit adunk rá, főleg, ha kislányunk van! A pici lányok ugyanis szeretnek divatosan öltözködni, akárcsak az anyukájuk. Az ideális mellény és kabát kiválasztásakor sok különböző dologra kell odafigyelni. Mi most minden fontos szempontot elárulunk azért, hogy a választás könnyebbé válhasson! Ha ezeket az elveket követi, biztosan megtalálja a tökéletes szettet kislányának őszre és télre!

Milyen egy tökéletes mellény vagy kabát?

Lássuk tehát a leglényegesebb tudnivalókat a kabátokról és mellényekről! Amikor a ruhavásárlás kerül szóba, a legtöbb anyuka bizony tudja, hogy nem csupán arról van szó, hogy bemegyünk egy boltba vagy fellépünk egy üzlet weboldalára, és egyszerűen megveszünk valamit. A gyerekek szervezete még hihetetlenül érzékeny, így egyáltalán nem mindegy, hogy mit adunk rájuk.

Amikor mellényt választunk a gyereknek, két dolgot érdemes szem előtt tartani! Az egyik, hogy nem mindegy, milyen vastag az a mellény. Mivel ezt a ruhaneműt általában ősszel szoktuk rájuk adni, így nagyon fontos, hogy vastag rétegként szolgáljon. Mivel a gyerkőcök ovisként és alsó tagozatosként még nagyon sokat szaladgálnak, így olyan mellényt kell nekik beszerezni, amely kényelmes, meleg, ám mégsem sülnek bele. 

Kabátok esetében is hasonló a helyzet. Mivel azonban ezeket télen is szeretnénk rájuk adni, így mindenképp olyan darabot kell találni, amely elég vastag ahhoz, hogy akár havazáskor is melegen tartsa őket. 

Hogyan válasszon?

Amikor hűvösebb időben felöltöztetjük kislányunkat, mindenképp oda kell arra figyelni, hogy a kabát alá beférjen egy vastagabb pulcsi is! Az igazán réteges öltözködést persze csak azok a kabátok engedik meg, amelyek mérete megfelelő. Éppen ezért mi azt ajánljuk, hogy a kabát mérete inkább legyen eggyel nagyobb, mint amit a kislánya alapvetően felsőkben, pulcsiban hord! A téli vastagabb ruhadarabok – pl. egy meleg overál – könnyedén kitöltik azt az egy méretkülönbséget! 

Kabátok és mellények esetében is nagyon fontos, hogy a ruhanemű leérjen a kicsi dereka alá! Már az óvodás és kisiskolás lányoknak is jól az eszébe kell vésni, hogy csak az a jó őszi/téli ruhadarab – illetve bármely ruhadarab, amely nem bikini -, ami takarja a derekat. A Mayoral kollekció kabátjai és mellényei meseszépek, divatosak, kényelmesek és a legnagyobb hidegben is képesek melegen tartani piciny gazdájukat!

A döntés nehéz, ám nem lehetetlen!

Egy lánygyereket érdemes minél előbb bevonni a ruhavásárlás örömeibe. Jó, ha minél előbb elkezdi megtanulni, hogyan kell kiválasztani a megfelelő kabátot. A gyerekkel együtt a vásárlási folyamat is nagyon megrövidül, hiszen egy 4-5 éves gyerkőc már könnyen ki tudja választani, hogy mi tetszik neki!

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...