Saját KB bal
Saját KB jobb

Tippek a Nagy Táskatakarításhoz

Mi az a létfontosságú kiegészítő, amit sosem hagysz otthon, ha elmész otthonról? Csak nem egy praktikus táska, amibe bele tudod zsúfolni a hétköznapokban nélkülözhetetlen holmijaidat? Ha pedig már a zsúfoltságnál tartunk… nincs is bosszantóbb egy olyan táskánál, amelyben akkora káosz uralkodik, amit még egy Einstein-féle zseni sem látna át. Velünk azonban most leszámolhatsz a rendetlenséggel, és többé sosem keverednek el a cuccaid!

Szabadulj meg a feleslegtől!

Most őszintén: te mikor tartottál utoljára egy teljes táska-nagytakarítást? Nem, ne gondolkozz sokáig – ha nem tudod kapásból rávágni a választ, az annyit jelent, hogy most van itt az ideje! Szépen kapd fel a táskád, majd egy jól irányzott mozdulattal fordítsd fejjel lefelé, hadd hulljon ki belőle minden! 

Nocsak, miféle rég elfeledett kincsek kerülnek elő… régi blokkok, cetlik, rajta bevásárlólistával, papírzsebkendők tömkelege, lejárt buszbérlet, némi aprópénz, kifogyott tollak… és akár ennél még sokkal vadabb dolgok is! 

Miután túl vagy az első sokkon, ideje belefogni az átválogatásba és könyörtelenül megszabadulni attól, amit már semmi értelme magadnál hordanod. Meglepődsz majd, hogy eddig mennyi felesleges kacatot cipeltél magaddal nap mint nap. 

Rendszerezz okosan!

A megmaradt holmikat úgy helyezd vissza a táskádba, hogy lehetőleg mindennek meglegyen a maga helye, így többé nem kerülsz majd abba a helyzetbe, hogy mindig pont azt nem találod, amire szükséged lenne. Ha olyan táskád van, ami több belső zsebbel rendelkezik, akkor nincs nehéz dolgod, de ha nincsenek külön rekeszek, akkor is példás rendet tarthatsz.

Szerezz be apró neszesszereket, amikben például tárolhatod a papírzsebkendőt vagy a maszkokat, a mobilodat pedig olyan helyre tedd, ahol könnyen hozzáférsz, ha hirtelen csörögni kezd. Persze a készüléket még egy rendezettebb táskában sem érdemes védőtok nélkül tárolni, de ha beszerzel egy praktikus, oldalra nyíló tokot a Tok-Shop.hu-tól, az biztosan megvédi a sérülésektől. Természetesen még így sem ajánlott közvetlenül a slusszkulcs vagy a lakáskulcs mellett tartani.

Biztos, hogy mindig szükség van táskára?

A legtöbben a bejárati ajtó közelében tartják a táskájukat, és induláskor ösztönösen felkapják. De tényleg mindig fontos, hogy egy komplett túlélőkészlet legyen nálad? Ha például csak egy kis időre átmész egy barátodhoz, vagy zárás előtt gyorsan leugrasz a pékségbe, akkor többnyire felesleges a táskát cipelni.

A mobilodat viszont valószínűleg semmi szín alatt nem hagynád otthon, ám ha olyan oldalra nyíló tokod van, amiben kis zsebek is vannak, akkor még pénztárcára meg igazolványtartóra sincs szükséged, ugyanis a bankkártyád és az irataid is elférnek benne! Sőt: mivel ma már a mobilodat is használhatod fizetésre, ezért akkor sem kell kétségbe esned, ha sem készpénz, sem kártya nincs nálad. A lakáskulcsnak pedig valószínűleg sikerül helyet szorítani a zsebedben.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...