Saját KB bal
Saját KB jobb

Érvek a kerékpáros gyerekbukósisakok mellett

Vannak olyan szülők, akik nagyon lazán veszik gyermekeik első kerékpáros útjait, míg mások alaposan “bebugyolálják” a kicsiket. Valójában mindkét típusnak igaza van, de amikor a gyerekről van szó, sosem mehetünk elég biztosra. Egy kerékpártúra például kitűnő családi program lehet, de csakis akkor, ha a biztonságot helyezzük előtérbe. Lássuk, milyen érvek szólnak a gyerekbukósisakok mellett!

A gyerekbukósisakok előnye

Sokszor még egy felnőttnek is jól jön, ha bukósisakot visel a bringán, nemhogy egy gyereknek! A gyerekeket ugyanis a tanulás során magával ragadja az élmény, és sokkal lelkesebben és vakmerőbben cikáznak kerékpárjukkal. Ez bizony sokszor vezethet borulásokhoz és horzsolásokhoz, főleg azért is, mert a kormányt sem tartják olyan stabilan, mint a nagyok. 

Mivel a test legérzékenyebb része a fej, igyekezni kell megóvni az izgága gyerekek fejét is az esetleges sérülésektől. Sisak használatával biztosan elkerülhetőek ezek a veszélyek. Azonban csak akkor lesz természetes számukra a sisak viselése, ha már viszonylag korán hozzászoktatjuk őket. 

A sisak kiválasztásának szempontjai

Hogyan tudod kiválasztani a gyermeked fejére tökéletesen illő sisakot? Nos, csupán néhány szempontot kell figyelembe venned a sikeres vásárlás érdekében. 

A megfelelő méret megállapítása például egyáltalán nem nagy ördöngösség. A fej körmérete adja meg a méretezést, ezt könnyen megmutatja a gyerek fülei mellett a homlokán át vezető vonal. Csak egy centire vagy szalagra van szükséged a pontos adatok megméréséhez. 

Ami fontos, hogy a sisak nem mozoghat! Akkor is stabilan kell állnia a fejen, amikor már a hátsó tekerőgombbal beállítottuk, de még az áll alatti csat nincs becsatolva. Olyan sisakot vegyünk, amin nem feszül a csat, és könnyen kioldható! 

Amennyiben a sisak belelóg a gyerek látómezejébe, akkor biztosan elméretezted!

Biciklizéskor sokszor szükségünk van néhány speciális eszközre, de a gyermekek esetében az első bringa kiválasztása is fontos. A MaxBike gyerekkerékpárjai között ti is megtalálhatjátok az ideális darabot! 

Milyen márkában gondolkodhatunk?

A Cube nem véletlenül számít a kerékpárpiacon színvonalas márkának, és szerencsére a sisakok terén is nagyot alkotott. A Cube Pro Junior bukósisak például kellő szellőzést biztosít a fejnek, lyukacsos kialakításának köszönhetően. Ezenkívül még bogárháló is óvja a gyerekeket, a hátsó részen elhelyezkedő lámpa pedig a láthatóságot garantálja. 

A kerékpározás egy nagyon speciális téma, amely sokszor speciális kiegészítőket is igényel, a gyerekek esetében pedig kifejezetten nem érdemes ezeken spórolni! Tudd biztonságban a kicsiket, vásárolj minőségi kerékpáros sisakokat, melyekkel kiegészíthetsz egy-egy menő bringás szettet! Ha pedig mindent beszereztetek, akkor irány a túra, ami olyan élményekkel gazdagít majd titeket, amelyeket sosem feldtek el! 

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...