Saját KB bal
Saját KB jobb
youtube

A legmeghökkentőbb túlélő sztorik, avagy a kutyák igazi szuperhősök

Összegyűjtöttünk párat a legmeghökkentőbb túlélő sztorikból, melyek bizonyítják, hogy a kutyák igazi hősök és talán még szuper képességekkel is rendelkeznek.

Számos beszámoló érkezik napi szinten a közösségi médiák felületén arról, hogy egy beteg, súlyosan bántalmazott vagy elveszett kutya milyen csodával határos módon kerül elő, vagy épül fel. Olyan kutyák jönnek vissza a halál torkából, akikről titkon már mindenki lemondott és bár megkapják a kellő segítséget, egy hajszálon és a saját akaratukon múlik az életben maradásuk.

Ezeket a sztorikat elnézve pedig meg kell állapítanunk, hogy a kutyák elképesztő harcosok és képesek visszajönni a legdurvább bántalmazásból és sérülésből is. Nemcsak fizikai sebeik gyógyulnak be, de a lelki megrázkódtatás után is képesek újra bízni és hinni az emberben.

  1. Apolló

Apollót súlyosan bántalmazták és megcsonkították az arcát. Pontosan nem tudni, mi történt vele, de hiányzik az orra és a felső ajak egy része. Miután Apolló ilyen súlyosan megsérült – vagy gazdája által, vagy harcoltatás közben – egyszerűen kirakták az út mellé. Megtalálóját sokkolta a látvány és fogalma sem volt milyen súlyos a kutya sérülése. Nem hagyta az úton, állatorvoshoz vitte és gazdát akart neki keresni. Apolló azonban kedvességévél és totális bizalmával azonnal belopta magát a szívébe, így hat kutyája mellé őt is örökbe fogadta.

2. Rocky

Ennek a kiskutyának az átalakulása egészen hihetetlen. Miután többszörösen bántalmazták, kidobták egy szemetesbe, ahol teljesen véletlenül találták meg a még életben lévő kiskutyát. Testét számos seb fedte és komoly sérülései voltak, de legjobban a lelke volt összetörve. Hónapokon tartó rehabilitációja és gyógyítása meghozta az eredményt. Ma már boldog, egészséges és kiegyensúlyozott kutya, akinek az életéért pár hónappal ezelőtt egy lyukas garast sem adtak volna megmentői.

3. Cola

Cola néhány hónapos korában eleven és energikus kölyökként „óriási” bűnt követett el. Szétrágta a szomszéd cipőjét. Gazdája próbálta menteni a helyzetet és felajánlotta a cipők javítását, de Cola hatalmas árat fizetett a megrágott cipőkét. A szomszéd egy karddal Cola mindkét mellső lábfejét levágta. Azóta a kiskutya felnőtt, új családja és protézisei vannak, melyekkel tökéletesen boldog életet él.

4. Echo

Ez a beagle egy laboratóriumban élt egy éven keresztül. Itt használták kíséreltekre, de azt pontosan nem lehet tudni, hogy milyen kezeléseken esett át. Annyi biztos, hogy vakon és halálra rémülten szabadult cellájából, ahonnan ki sem akart jönni. Több más kutyával együtt mentették meg, akik egész életüket egy cellában töltötték. Számos maradandó károsodással, lelkileg megtörve kerültek gondos kezek közé, ahol újra tanulták az emberi érintés jelentését, a játékot és a szeretetet.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Youtube, TheDoDo, Onegreenplanet.

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...