Saját KB bal
Saját KB jobb

Így érdemes dönteni a hálószobába kiszemelt állólámpáról

A hálószobai állólámpa kiválasztását felettébb javasolt lehet nem elkapkodni, hiszen magán a döntésen jóval több múlhat, mint azt előzetesen talán gondolnánk. A jól megválasztott hálószobai állólámpa ugyanis kedvező hatást gyakorolhat a hangulatunkra, miközben akár önálló dekorelemként is funkcionál.

A cikkben igyekszünk rámutatni minden olyan lényeges szempontra, amiket a hálószobai állólámpa kiválasztása során erősen javasolt fontolóra venni.

A hálószobai állólámpa jóval fontosabb szerepet tölthet be egy szimpla fényforrásnál

Ma már réges-rég nem állja meg a helyét az a gondolat, miszerint a hálószobai állólámpa szerepe kimerül a puszta világításban. Annak érdekében, hogy a fényforrás minden tőle elvárt követelménynek megfeleljen, célszerű lesz ennél távolabbra tekinteni egy kicsit.

Merthogy az átgondoltan, illetve kellő alapossággal megválasztott hálószobai állólámpa akár önálló dekorációs elemként is funkcionálhat. Ráadásul egy számunkra igazán tetszetős darab rendre fel fogja dobni a hangulatunkat is, jelentősen megnövelve ezáltal az otthoni komfortérzetet.

Nem mindegy, hogy pontosan mire is szeretnénk alkalmazni a hálószobai állólámpát

Annak érdekében, hogy tisztán lássuk a hálószobai állólámpával szemben támasztott követelményeket, először is fontoljuk meg a fényforrás kívánt szerepét. Vagyis tegyük fel magunknak a kérdést, mire is akarjuk majd használni magát a lámpát?

Teljesen más szempontok érvényesülnek ugyanis egy olvasáshoz vagy pedig egy relaxáció mellé alkalmazni kívánt darab esetében. Mást várhatunk színhőmérséklet, stílus és design fronton egy inkább praktikus célokat támogató, illetve egy leginkább esztétikai megfontolások miatt alkalmazni kívánt modell esetében.

Amennyiben a felhasználás előre várható módját alaposan átgondoljuk és megbeszéljük minden érintett személlyel, akkor jóval nagyobb esélyünk lesz megfelelő döntést hozni a beszerzést illetően.

Ezek a hálószobába szánt és optimálisnak nevezhető állólámpa jellemzői

Az ideális hálószobai állólámpa stílusát és megjelenését tekintve remekül passzol a helyiség hangulatához. Vagyis az árnyalatai harmonizálnak az uralkodó színekkel, egyúttal jól beleillik a háló kapcsán előzetesen megálmodott összképbe.

A lámpatest által kibocsátott fény optimális esetben pontosan azt a hatást kelti, amit szerettünk volna. Vagyis az olvasáshoz és esti munkához szánt lámpa kissé hidegebb, a fókuszálást segítő fénnyel világít, míg a hangulat javítását és a pihenést célzó lámpától sokkal inkább a melegebb, kellemesebb fényviszonyokat várhatjuk el.

Ezenfelül az sem mellékes szempont, hogy a hálószobai állólámpa bánjon gazdaságosan az energiával. Ezzel kapcsolatban célszerű LED izzóval ellátott darabot alkalmazni, költséghatékonnyá téve így a működtetést.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...