Saját KB bal
Saját KB jobb

A legfontosabb gyűrűválasztási szempontok

Az esküvői előkészületek egyik fő momentuma a karikagyűrű kiválasztása, amit egyáltalán nem szabad a végére hagyni, sem pedig túl korán megejteni. Persze az sem mindegy, hogy milyen szempontok alapján válogatunk. Lássuk is a legfontosabbakat!

Nem egyszerű

A karikagyűrű kiválasztása soha nem egyszerű feladat, hiszen az első igazán nagy kompromisszumot jelenti a házasulandók életében. Hiszen olyannak kell lennie, amit mindkét fél szívesen visel egész életében, és emellett az ízlésüket is tükrözi, sőt az sem baj, ha annyira egyforma, hogy utal az összetartozásukra is. 

A kiválasztás tekintetében van néhány fontos szempont, amiket nem szabad figyelmen kívül hagyni, mint amilyen a gyűrű anyaga, színe, a benne lévő drágakő, formája, felülete és persze az ára. Ha olcsó karikagyűrűt kerestek, nézzetek körül a Gyűrűguru kínálatában!

A legfontosabbak

A gyűrű anyaga az egyik legfontosabb tényező, ami lehet ezüst, arany, platina is, bár az első egy meglehetősen puha fém, míg a legidőtállóbb a platina. Mégis a legtöbb pár arany karikagyűrűt választ, mert az a hagyományos és mindenki számára elérhető. 

A karikagyűrű színe is kérdéses manapság, mert míg korábban maximum sárgaaranyból lehetett, addig ma már válogathatunk fehér- és rozéarany közül is. Sőt, ha igazán különlegesre vágynánk, akkor akár kombinálhatjuk is őket. Az ezüst és a platina színe adott, abban nincs mozgástér.

A gyűrű formája és felülete is egy fontos kérdés, hiszen bár legnépszerűbb az enyhén domború kivitel, de emellett is megtalálhatunk lapos, ovális és szögletes darabokat egyaránt. A határ csak a csillagos ég, akárcsak felület tekintetében. Ezek közül a legnépszerűbb a fényes, a matt és persze a szálhúzott. Ezek mindegyikét lehet kombinálni egymással, így egészen egyedi darabok jöhetnek létre. 

Vannak, akik szeretnének a gyűrű külső vagy belső oldalába egy kis mintát, így erre a vésetek és a gravírozás a legjobb mód. Ezek kerülhetnek kívülre és belülre egyaránt, annak függvényében, hogy mennyire szeretnénk, ha más is látná. 

A karikagyűrűk ma már tartalmazhatnak drágaköveket is, ami inkább a női ékszerre jellemző. A férfiak inkább a letisztult darabokat kedvelik, így a hölgyek kedvükre válogathatnak a gyűrűbe drágakövet. Ez lehet gyémánt, de akár színes zafír, smaragd vagy bármilyen egyéb drágakő is. 

Egyforma vagy különböző?

Igen sokan kérdezik meg, hogy mennyire lehet különböző egymástól a két gyűrű. Erre nincs jó válasz, mégis azt mondjuk, hogy ha főbb vonalaikban egyeznek, az már jó. Hiszen a pár tagjai is különböznek egymástól, így nem várható el, hogy tökéletesen egyforma ékszer díszítse a kezüket. Amennyiben stílusban megegyeznek, az már tökéletesen mutatja az összetartozásukat. 

Ha úgy érzitek, hogy sok hasznos infót megtudtatok, akkor vessétek bele magatokat a karikagyűrű kiválasztásába, és kívánjuk, hogy találjátok meg az ízléseteknek és a pénztárcátoknak megfelelő darabokat!

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...