Frissen préselt gyümölcslevek a forró nyári napokra
Mindannyian tudjuk, milyen fontos a megfelelő vitaminok bevitele szervezetünkbe, ami nem csak télen, a hűvösebb napokon, de a füllesztő melegben is nagy jelentőséggel bír. Ebben nagy segítségünkre lehetnek a különböző saláták és gyümölcslevek is. A következő pár sorban néhány különlegességről olvashatsz, amelyek elegendő lendületet biztosítanak a naphoz.
Vitaminban az erő
Nos, mielőtt a lényegre térnénk, vegyük sorra, miért is olyan fontos a gyümölcsök, zöldségek, tehát a friss italok és saláták fogyasztása.
Tudtad például, hogy a szervezet zsírbontó folyamataiban a saláták segítenek a legtöbbet? A különböző frissen préselt italokban például rengeteg C-vitamin van, ami jótékonyan támogatja az immunrendszert. Továbbá számos esetben a gyulladások csökkentéséhez is hozzájárulnak. Ezenkívül gazdag antioxidáns tartalmuknak köszönhetően segítik a vérkeringést is. Ráadásul a diétázók is bátran fogyaszthatják ezeket, sőt, a zöldségek és gyümölcsök sokszor a diéták alapját is képezik.
Különleges, hidegen préselt italok
Ismerkedj meg a Ramena fantázianévvel illetett gyümölcslével, amely olyan összetevőket tartalmaz, mint a cékla, meggy vagy a citrom.
Aztán megemlíthető még a Spirit nevű ital is, ebben menta, citrom, görögdinnye és zellerszár is található.
Az Apalaz italkülönlegesség összetevői között megtalálható a zeller, az alma, a spenót, a citrom és a petrezselyem is. Arról pedig nem is kell beszélnünk, milyen varázzsal bír a frissen facsart narancslé.
Az ásványvizeket kedvelők is különleges italokkal hűsíthetik magukat a nyári hőségben. Ilyen például az Acqua Panna, amelynek vízlelőhelye 900 m méter magasan, az olaszországi tartományban, az Appenin-hegységben található. De a San Pellegrino is figyelemre méltó, amelynek az olasz Alpokban keringett közel 30 éves, föld alatti útja.
A hűsítő gyümölcsitalok csak ráadásként funkcionálnak, így érdemes belekóstolnod a Zöldlevelecske Salátaműhely bőséges salátáiba, amelyek után jól fog esni egy-két frissítő korty.
A hidegen préselés előnye
A felsorolt gyümölcslevek mind-mind a hidegen préselés eljárásával készülnek. De biztosan felmerül benned a kérdés, hogy miért éppen a hidegen préselt finom italok mellett döntenél? Azt már valószínűleg Te is sokszor hallottad, hogy a zöldségek, gyümölcsök hidegen fogyasztása a legjobb módja annak, hogy a szükséges enzimek és tápanyagok a szervezetünkbe jussanak. A hidegen préselés lényege is tulajdonképpen ez, hiszen ez biztosítja a különféle tápanyagok hőmentes kinyerését. A különböző főzési eljárások hatására ugyanis elpusztulhatnak a legfontosabb tápanyagok.
Most már tudod, milyen sokszínűek a vitaminok, töltsd fel magad, és legyen lendületes minden heted!
(x)