Saját KB bal
Saját KB jobb

A legjobb vitaminok sportoláshoz

Te is napi vagy heti rendszerességgel sportolsz? Akkor minden bizonnyal ismerősek a következő fogalmak, mint az izomláz, esetleges sérülések vagy épp a sportolás utáni regeneráció. Ha találkoztál már ezekkel, nincs semmi vész, hiszen a legtöbbjük könnyen kezelhető vagy épp megelőzhető. 

 Kezdjük az alapoknál

Mint minden tevékenységet az élet során, a sportolást is a fokozatosság elve szerint kell felépíteni, nem szabad belevágni a közepébe, mivel azzal magunknak okozhatunk fájdalmas sérüléseket. Továbbá nem mehetünk el szó nélkül a megfelelő folyadékbevitel és a szükséges vitaminok mellett sem. Hiszen ha valaki fokozott terhelésnek van kitéve, annak a szervezete igényli az energiabevitelt, bár korántsem mindegy, hogy mi ez az energia. 

Amire mindenképp ki kell térnünk, az a megfelelő folyadékmennyiség, hiszen sportolás során könnyen dehidratálttá válhatunk, amennyiben nem vagyunk elég körültekintőek. Éppen ezért az sem mindegy, hogy mit iszunk, hiszen van, hogy a sima víz nem tartalmaz mindent, amire a szervezetnek szüksége lenne. Sőt, ha mondjuk szereted a magas antioxidáns tartalmú zöldségturmixokat, akkor ki ne hagyd, hiszen ennél jobbat nem is tehetsz a szervezetedért. Lehetőleg legyen testhőmérsékletű, hogy azonnal hasznosuljon is. A víz mellett jó választás a különféle, sportoláshoz kifejlesztett italok bármelyike, főként, ha azok nagyobb mennyiségben tartalmaznak magnéziumot, cinket és vasat. 

Ne bombázd magad rögtön vitaminnal!

Sportolás után lehetőleg ne bombázd a szervezetedet azonnal C- és E-vitaminnal, hanem várj egy fél napot, mielőtt célzottan fogyasztanád őket. Ez azért fontos, mert ezek a vitaminok negatívan befolyásolják a mozgás szabadgyökök elleni jótékony hatását. 

Az is ugyanilyen fontos, hogy sportolás előtt, alatt és persze után is fektess kiemelt hangsúlyt az ízületek védelmére. Ez rendkívül lényeges, hiszen ezzel elkerülheted a különféle baleseteket, becsípődéseket. Éppen ezért sportolás után mindenképp pótold a kollagént a szervezetedben. Lehetőség szerint természetes forrásból történjen a bevitel, például a Biocity-nél kapható GAL termékek által.

A zsírégetést segíti néhány különleges anyag, mint amilyen az L-karnitin, ami egy aminosav-származék. Hatékonyan segít megindítani és fenntartani a fogyást, ami azt jelenti, hogy sporttal kombinálva működik csak igazán jól. Ha pedig mindez nem lenne elég, a szív működésére és a vércukorszint szabályozására is jótékonyan hat. Ha pedig tutira mennél, akkor tartsd szem előtt a B-, C- és D- vitaminok fogyasztását, valamint ne hanyagold el a folsavat és az E-vitamint sem. Ezek mindegyike segít abban, hogy jövő nyáron bomba alakkal indítsd a szezont!

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...