Saját KB bal
Saját KB jobb

Amit a kényszer kényelmi termékekről tudni érdemes

Modern világunk nagyon felgyorsult, ugyanakkor az elérhető kényelem talán sosem volt ekkora. Ez természetesen az élet minden területére kihat, így születhettek meg az ún. kényszer kényelmi termékek. De melyek ezek, és mit kell tudni róluk?

Mi számít kényelmi terméknek?

A kényszer kényelmi termékek alatt azokat az élelmiszeripar által előállított termékeket értjük, melyek a nyersanyagoknál feldolgozottabb állapotban vannak, vagyis előkészített, félkész vagy késztermékek. Ezek felhasználásával jelentősen lerövidíthető a főzési vagy sütési idő, ami által energiát takaríthatunk meg.

A legtöbb kényelmi termékből nem csupán egyféle étel készíthető (gondoljunk például a tasakos alapporokra), hanem sok esetben már a gyártó is felhívja a figyelmet, hogy milyen variációk készíthetőek az egyes termékekből. Persze ez nem zárja ki azt, hogy az egyéni ízlésünkre formáljuk az adott terméket a főzés vagy sütés során, sőt, a találékonyságunktól függően valami egészen újat is létrehozhatunk.

Mennyire népszerűek a kényelmi termékek?

Gondoljon bele a kedves olvasó abba, hogy a legutóbbi vásárlása során mennyi konzerv, fagyasztott étel, leveskocka, levespor, mártáspor, salátaöntet, esetleg konyhakész saláta került a kosarába, és máris látni fogja, hogy a vásárolt élelmiszerek igen nagy része beleillik ebbe a kategóriába.

Igazából nincs ebben semmi meglepő, hiszen a rohanó világunkban egyre kevesebb idő jut a főzőcskézésre, de még a közös étkezések is sok esetben kihívást jelentenek. A 2017-es adatok szerint egy év alatt 20%-kal emelkedett meg a konyhakész saláta vásárlása a német és a holland piacon, de a megfelelő kiszerelésben kínált gyümölcsök még ezt is meghaladták a 40%-os növekedéssel a 2016-os évhez képest. Ebből tökéletesen leszűrhető, hogy a kényszer kényelmi termékek virágkorukat élik.

Az előkészített termékek haszna

A leggyorsabban természetesen a félkész-, illetve a késztermékek kerülhetnek az asztalra, de nem szabad elfeledkezni az előkészített termékekről sem. Főként a húsokra, azon belül is leginkább a marhahúsra igaz, hogy kevesen készítik, hiszen nagyon nehéznek tartják az otthoni elkészítését, ezért nem mernek hozzáfogni sem.

Viszont a nehézségek jó része könnyen megkerülhető, ha olyan előkészített marhahúst szerzünk be, amelyik minőségi, valamint megfelelően van bontva és szeletelve.

De ugyanúgy a szuvidolással előkészített húsok szintén említésre érdemesek, ugyanis ezekkel nekünk nincs más dolgunk, mint a sütőbe tenni egy rövid időre, hogy a külseje szépen megpiruljon. Így például a libacomb esetén a hús igazán puha és omlós marad, de a bőre kellően ropogós lesz.

Amennyiben Ön is úgy gondolja, hogy van helye a piacon a kényszer kényelmi termékeknek, de ragaszkodik a kifogástalan minőséghez, nézzen szét a Matusz-Vad Webáruházban, és válogasson kedvére a magas minőségű kínálatból!

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...