Saját KB bal
Saját KB jobb

Nem mindig egyszerű egy jó családi társasjátékot találni

A hétközbeni munka, tanulás, és család közötti ingázás nem egyszerű feladat. Gyakran az ember csak kora este tud haza érni, amikor is már alig marad arra idő, hogy egy kis tartalmas időt töltsünk együtt a családdal. Ha nem is minden nap, de hétvégén érdemes időt szakítani arra, hogy együtt, közösen a tevékenykedjünk a gyermekeinkkel. Gyakori probléma szokott lenni, hogy nehéz olyan programot találni, ami a család apraja- nagyjának megfelel. Létezik pedig egy olyan tevékenység, amely nem csak remek szórakozást ígér, de még csak ki sem kell mozdulnunk otthonról! Mire is gondolunk? Mutatjuk!

Egy jó társasjáték mellett töltött délután, vagy este nem csak sok nevetést, de izgalmat is okozhat a játékosoknak. A hangulatot azonban nagyban befolyásolj az is, hogy milyen társas kerül le a polcról. Van, amikor csak hosszas keresés után lehet olyan társasjátékot találni, amely az egész családnak megfelel. Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni akkor, amikor a gyermekinkkel szeretnénk játszani néhány játékmenetet? Első körben nagyon kell figyelni arra, hogy milyen életkorú gyerekeknek ajánlják a játékot, hiszen egy bonyolult és hosszú játékidővel rendelkező darab egész biztos nem fogja őket lekötni, és az is félő, hogy sikerélmény híján később már nem lesz kedvük ilyen típusú játékokkal játszani.

A családi társasjátékok gondolnak minden korosztályra, így annak ellenére, hogy egyszerűbb szabályrendszerrel vannak ellátva, mégis izgalmat és kihívást jelentenek a játékosoknak. Az ilyen társasok előtt általában elég egy rövidebb ismetetőt tartani a fiatalabb korosztálynak, hiszen az első néhány körben gyorsan rá tudnak érezni a lényegre, megértik mi a játék mechanizmusa. A családi társasok általában már feltételeznek egy bizonyos fokú érettséget, és a legtöbb esetben 8 éves kortól ajánlják a játékot. Annak ellenére, hogy egy jó társajáték fejleszti is a gyermekek képességeit, mégis azt tartsuk szem előtt a választásnál, hogy izgalmas élményt nyújtson a résztvevők számára, és a gyermek ne is vegye észre a játékba ágyazott tanulás lehetőségét.

Felkeltettük az érdeklődésedet, és szeretnél egy jó családi társast találni? Amennyiben igen a válasz, mindenképpen keresd fel a fenti linken található webáruházat, ahol külön kategóriák alapján tudsz majd nézelődni. Sőt, találni fogsz egy olyan termék szűrőt is, ahol néhány egyszerű adat megadásával jelentősen letudod majd szűkíteni az érdeklődési körödnek megfelelő a társasjátékokat. A kínálatuk hatalmas, ám a játkákhoz tartozó rövid szabályismertetéseknek hála sokkal egyszerűbben ki tudod majd választani a számodra, és a családod számára legjobb társast. Bármilyen kérdésed lenne a játékokkal kapcsolatban, keresd bizalommal az oldal munkatársait akár telefonon, akár emailben.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...